FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Vervelende terugkeer Seuntjens, FC Volendam valt tegen

20 augustus 2021 – De snelle terugkeer van Ralf Seuntjens, die deze zomer de gevoelige overstap maakte naar NAC Breda, bij De Graafschap werd vrijdagavond uiteindelijk een vervelende. De spits kon een nipte nederlaag namelijk niet voorkomen, terwijl FC Den Bosch voor het eerst verloor, Robert Mühren zijn eerste KKD-goal maakte en 

Vervelende terugkeer Seuntjens, FC Volendam valt tegen

De Graafschap – NAC Breda 2-0
Ralf Seuntjens kreeg logischerwijs niet bepaald een warm welkom van zijn oude club op bezoek in Doetinchem. De ervaren spits kwam vanwege een overvolle ziekenboeg met een piepjong NAC Breda langs bij zijn voormalige werkgever, tegen wie hij by far de gevaarlijkste man was namens de bezoekers. En ondanks dat ook Colin Rosler al vroeg in het duel uitviel bij NAC én Joey Konings voor de pauze 1-0 maakte, mocht NAC Breda lang hopen op een goed resultaat. In de eindfase had het echter wat pech in de afronding, met onder meer een klusbaal op de paal, waarna door Devin Haen uit het niets aan de andere kant wel gescoord werd, waardoor Seuntjens zal balen.

Excelsior – FC Volendam 1-1
De hoge verwachtingen kon FC Volendam dit seizoen tot dusver nog niet waarmaken, want na twee duels stond de teller op slechts één punt. Dat was mede omdat zomeraanwinst Robert Mühren nog niet had gescoord, maar daar kwam vrijdagavond verandering in. Hij volleerde vlak voor rust op heerlijke wijze de gelijkmaker tegen de touwen (1-1), maar ook dat leverde géén overwinning op. Ondanks lang aandringen in de eindfase, hield Excelsior stand en blijft de eerste zege voor Wim Jonk en consorten uit. 

FC Den Bosch – Jong Ajax 2-3
Voor de jongste keeper ooit van Jong Ajax in de Eerste Divisie, de zeventienjarige Charlie Setford, was zijn debuut bijzonder ongelukkig. Al binnen een minuut moest de Engelsman vissen bij de eerste paal tegen de nog foutloze thuisploeg. Maar met Sparta-coach Henk Fraser op de tribune voor FC Den Bosch-talent Ringo Meerveld kwam het alsnog goed voor de piepjonge ploeg van de Amsterdammers. Twee doelpunten van Max de Waal en een intikker van Naci Ünüvar zorgden voor de eerste zege van Jong Ajax en eerste nederlaag voor de Bossenaren. Wel moest Setford vissen: zo vroeg en laat in het duel, want Roy Kuijpers maakte vlak voor tijd de tweede goal. 

Overige uitslagen:
Telstar - Roda JC 3-4
MVV – Helmond Sport 3-2
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 2-2

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd