Gemakzuchtig PSG ontsnapt mede door foutje Bizot

20 augustus 2021, 22:56

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond op bezoek bij Stade Brestois hulp gekregen van voormalig AZ-keeper Marco Bizot. In de fase dat de topclub, nog altijd zonder Lionel Messi en Neymar, vooral de 1-2 voorsprong aan het verdedigen was, liet Bizot een poging van dertig meter (!) van Idrissa Gueye gaan, die uiteindelijk beslissend deels was: 2-4.

Nadat Ander Herrera (fraaie volley) en Kylian Mbappé (kopbal) na ruim een half uur voor een royale voorsprong hadden gezorgd voor PSG, bij wie Georginio Wijnaldum negentig minuten meedeed, werd het in de tweede helft tot twee keer toe toch nog akelig spannend voor de topclub. Franck Honorat schoot uit een fraaie aanval (zie onder) de aansluitingsgoal binnen, waarna de thuisploeg meer wilde. 

En juist in de fase dat Brestois de overhand kreeg en serieus aandrong op de gelijkmaker, maar Keylor Navas – hij hield Gianluigi Donnarumma op de bank vrijdagavond – op hun weg vond, ging Bizot de mist in. Een afvallende bal uit een corner viel voor de voeten van middenvelder Gueye, die van te grote afstand via de binnenkant van de paal kon scoren (1-3).

Lees ookPochettino heeft Simons even niet nodig in A-selectie

Daarmee leek het duel beslist, maar nadat de thuisploeg een grote kans had gemist en aanvallers Mauro Icardi en Mbappé waren gewisseld, zorgde Steve Mounié vlak voor tijd voor de aansluitingstreffer (2-3). PSG stond in de slotfase serieus onder druk, maar counterde zich in blessuretijd alsnog naar een geflatteerde overwinning via Ángel Di Maria (fraai lobje) op aangeven van Achraf Hakimi. Desondanks zal tariner Mauricio Pochettino zich zorgen maken over de vele tegengoals (5) die zijn elftal dit seizoen al kreeg: de verdedigende balans in het elftal zal met Messi en Neymar niet meteen beter worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen