Van Hooijdonk verdedigt Haller: "Ik vind dat ook niet terecht"

21 augustus 2021 – Pierre van Hooijdonk is het niet eens met de kritiek op Sébastien Haller. Ajax nam de 27-jarige spits zeven maanden geleden voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro over van West Ham United, maar onomstreden is Haller nog altijd niet. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd pijnlijk duidelijk dat de Ivoriaan de harten van de Amsterdamse fans nog niet heeft veroverd: toen hij na een uur werd gewisseld, klonk gejuich vanaf de tribunes.

Van Hooijdonk verdedigt Haller: "Ik vind dat ook niet terecht"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Met name in de combinaties lijkt Haller nog terrein te kunnen winnen. Het publiek in de Johan Cruijff ArenA verwacht in elk geval meer van de duurste aankoop van Ajax aller tijden. "Ik vind dat ook niet terecht. Het verwachtingspatroon ligt voor de positie van de spits bij Ajax ontiegelijk hoog", stelt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Als je geen baas boven baas bent zoals Kluivert of Van Basten, dan ben je al snel 'Ajax-onwaardig'. Ik houd daar niet zo van. Een spits moet goals maken. That's it. Doet hij dat niet, dan mag je hem daarop aanvallen. Maar volgens mij overlegt hij vooralsnog best aardige cijfers."

Haller speelde tot nu toe 25 wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij goed voor veertien doelpunten, waarvan twaalf in de Eredivisie. Zijn eerste maakte hij op 14 januari in de Grolsch Veste, het stadion waar hij morgen terugkeert. "Hij presteerde afwisselend", zegt Van Hooijdonk over de eerste maanden van Haller in dienst van Ajax. "Ik had eerlijk gezegd gedacht dat hij wat sneller was. Zijn afwerking kan ook scherper. Maar het meevoetballen waar iedereen het over heeft en wat bij Ajax zo belangrijk is, beheerst hij wat mij betreft prima. Ik vind ook dat Ajax met hem gewoon een goede spits in huis heeft."

Ajax krijgt donderdag te horen wie het treft in de groepsfase van de Champions League. Hoe groot de rol van Haller in het miljardenbal zal zijn, moet de komende tijd blijken. "In het moderne voetbal zie je steeds vaker dat trainers het per tegenstander bekijken. Dat kan Ten Hag ook doen, door voor Haller te kiezen bij een mindere tegenstander en tegen grote clubs terug te vallen op de variant met Tadic", spreekt Van Hooijdonk zijn verwachting uit. "Dat neemt niet weg dat ik Haller een spits vind met wie Ajax prima uit de voeten kan. Het is vooral goed als je meerdere opties hebt."

Ajax

gerelateerd