Heerenveen kan niet helemaal voldoen aan oproep Hugo de Jonge

21 augustus 2021, 10:11

Het gaat sc Heerenveen zaterdagavond niet lukken om helemaal te voldoen aan de oproep van Hugo de Jonge. De demissionair minister (Volksgezondheid) gaf voorafgaand aan de tweede speelronde in de Eredivisie een duidelijke waarschuwing. Blijven supporters dit weekend niet netjes op hun stoel zitten, dan kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.

Maar in het Abe Lenstra Stadion, waar Heerenveen het opneemt tegen RKC Waalwijk, heeft niet iedereen een zitplek. 'In overleg met de KNVB is onlangs afgesproken dat het STA-vak gebruikt mag worden, mits hier ook geplaceerde plekken komen waar men kan staan. sc Heerenveen heeft dit in de afgelopen weken dan ook voor dit betreffende vak geregeld. Een enorme klus, waar we mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers in geslaagd zijn', begint de Friese club in een communiqué.

'Vandaag bereikte ons echter het bericht dat de overheid de regels verder heeft aanscherpt. Dit naar aanleiding van andere wedstrijden, eerder deze week waarbij niet alle tribunes in gebruik werden genomen. Behalve het nadrukkelijke verzoek om dit vooral wel te gaan doen is er ook aangegeven dat iedereen op de geplaceerde plekken moet gaan zitten', gaat de verklaring verder.

'De club heeft vanwege het verplichte zitten een onverwachte en enorme uitdaging gekregen richting de supporters in het STA-vak voor de wedstrijd van zaterdagavond. Het is namelijk niet haalbaar om hier op korte termijn opnieuw stoelen in te plaatsen of om al deze supporters te verplaatsen naar een zitplek. Heerenveen doet een ultiem beroep op zijn supporters om alle regels rondom de wedstrijd na te leven en vraagt ook om begrip van de overheid voor de huidige situatie in het STA-vak. Voor sc Heerenveen staat een veilig en verantwoord wedstrijdbezoek voorop.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen