Anderlecht vraagt fans ander lied te verzinnen voor aanvaller

21 augustus 2021, 13:51

RSC Anderlecht kan het lied voor Benito Raman dat steeds vaker en luider klinkt in het Lotto Park niet waarderen. 'Alle boeren zijn homo's', wordt er gezongen in het Brusselse stadion als de 26-jarige aanvaller de supporters op het puntje van hun stoel krijgt.

Die woorden nam Raman vijf jaar geleden, toen speler van KAA Gent, zelf een keer de mond. Het leverde de aanvaller een schorsing op. Bij Anderlecht, waar hij sinds deze zomer op de loonlijst staat, is men de controversiële uitlating niet vergeten. Afgelopen donderdag klonk het homofobe lied een aantal keer tijdens de ontmoeting met Vitesse in de play-offs van de Conference League.

Anderlecht pikt dat niet langer. "We horen dat ook in het stadion, maar het is een minderheid van de supporters. Noch de club, noch de spelers vinden dit een goed idee. We zouden veel liever hebben dat er iets anders gezongen wordt. Daarom gaan we spreken met de supporters via de Fan Board. Niet om hen te straffen, maar om duidelijk te maken dat er genoeg andere liedjes zijn om te zingen", laat Mathias Declercq weten aan Bruzz.

Raman is komende donderdag met Anderlecht in de GelreDome te bewonderen. Dan speelt de Belgische club de return van het tweeluik met Vitesse. De heenwedstrijd eindigde in een spectaculaire 3-3, waarbij Anderlecht in blessuretijd verzuimde om vanaf de strafschopstip de ontmoeting te winnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen