Havertz vraagt aandacht voor watersnoodramp: "Verschrikkelijk"

21 augustus 2021, 14:59

Kai Havertz beleefde een moeizaam debuutseizoen bij Chelsea. Hoewel hij de winnende treffer maakte in de Champions League-finale omschrijft hij zijn eerste jaar in Londen als een 'moeilijke tijd'. De middenvelder blijft echter realistisch. Andere mensen hebben het veel zwaarder dan hij.

"Mensen die vorige maand de zware overstromingen hebben meegemaakt, hebben het echt zwaar", vertelt Havertz, die geboren werd in Aachen, net over de grens van Nederland. Tijdens zijn vakantie belde zijn vader met de mededeling dat het al vier dagen regende. "Daar keek ik niet echt van op. Dat gebeurt vaker. Maar toen stuurde mijn vader video's en foto's... Het was echt verschrikkelijk. Alles stond onder water, auto's dreven rond, er waren mensen in het water. In het gebied waar ik opgegroeid ben..."

Havertz twijfelde geen moment. Hij wilde iets doen voor zijn landgenoten. De aanvallende middenvelder deed een donatie van tweehonderdduizend euro. Daarnaast liet hij honderd speciale voetbalschoenen maken. De schoenen worden geveild en ook dat bedrag zal naar de slachtoffers van de watersnood gaan. Om extra aandacht te vragen aan het probleem, draagt de Duitse spelmaker de schoenen zondag tegen Arsenal.

"Veel mensen zijn vast vergeten wat er gebeurd is, maar mijn familie woont nog altijd in die buurt. Er zijn nu zoveel mensen die geen huis meer hebben. Of mensen die nog wel een huis hebben, maar geen electriciteit. Daarnaast hebben veel mensen weinig kleren en eten", vertelt Havertz in gesprek met de BBC. De ramp heeft hem bewuster laten nadenken over de klimaatverandering. "Ik wil er nog meer over leren over,  omdat ik denk dat we als mensheid veel kunnen veranderen. Ik hou van dieren en van de natuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen