City maakt valse start meer dan goed, eerste goal Grealish

21 augustus 2021, 17:52

Manchester City heeft de valse start in de Premier League tegen Tottenham Hotspur (1-0 verlies) vanavond volledig goedgemaakt. De regerend landskampioen kreeg bezoek van promovendus Norwich City en stuurde ze met een 5-0 nederlaag weer naar huis. Recordaankoop Jack Grealish tekende daarbij voor zijn eerste City-goal.

Waar City de eerste wedstrijd van het seizoen verloor, kende Norwich een nog veel pijnlijkere start. In de eerste wedstrijd terug op het hoogste niveau ging het al met 0-3 onderuit tegen Liverpool, waarna het dus ook nog eens op bezoek moest in Manchester. Daar kon doelman Tim Krul al na zeven minuten voor de vierde keer dit seizoen de bal uit het net vissen. Dit keer was hij zelf de laatste die hem raakte: in een poging uit te verdedigen schoot verdediger Grant Hanley de bal via Krul - op wiens naam het doelpunt kwam te staan - zijn eigen doel in.

The Citizens gingen in rap tempo verder. Nadat een goal van Ferran Torres in eerste instantie nog werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR, was het enkele minuten later wel raak. Met het nodige geluk liep Jack Grealish een voorzet van Gabriel Jesus binnen. Zo tekende de recordaankoop van 117 miljoen in zijn tweede wedstrijd voor zijn eerste City-goal, die hij op de 'Memphis-manier' vierde.

In het laatste halfuur deed City Norwich nog veel meer pijn. Aymeric Laporta schoot de 3-0 binnen toen de bal na een hoekschop in de zestien bleef hangen en niet veel later werd het uit een geweldige aanval 4-0. Kyle Walker gaf een perfecte steekbal tussendoor, die Jesus voor kon leggen en Raheem Sterling binnen kon tikken. De vijfde en laatste treffer was minstens zo mooi: Ruben Dias legde de bal over de verdediging heen, waarna invaller Riyad Mahrez 'm in één keer dood kon leggen en binnenschoot. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 5-0.