Briljante nieuweling neemt VVV bij de hand tegen Almere

21 augustus 2021, 18:28

VVV-Venlo is de slechte start in de Keuken Kampioen Divisie te boven. De degradant hield slechts een punt over aan de eerste twee wedstrijden, maar won in speelronde drie wel met 2-1 van Almere City. Zodoende duurt de slechte beginfase van de nummer vier van vorig seizoen onder leiding van Gert-Jan Verbeek wél voort.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging VVV-trainer Jos Luhukay nog maar eens in op de situatie van Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis. De Griek staat in de concrete belangstelling van zowel Celtic als Werder Bremen, maar is voorlopig nog speler van VVV. Toch maakt Luhukay geen gebruik meer van de spits en dus moest iemand anders zaterdagmiddag opstaan om de Limburgers na een matige seizoensstart naar de eerste zege te leiden.

Die taak werd opgeëist door de 22-jarige Est Erik Sorga. De aanvaller werd vorige week op huurbasis overgenomen van het Amerikaanse DC United en mocht vandaag direct als basisspeler debuteren. Het werd een debuut om niet snel te vergeten. De vroege 0-1 achterstand door Lance Duijvestijn werd kort voor rust weggepoetst door een briljante eerste treffer van de nieuweling. Achter zijn standbeen langs werkte hij een lage voorzet van Wassim Essanoussi binnen. 

Kort na rust kreeg Sorga alle ruimte om opnieuw belangrijk te worden. Hij rondde opnieuw keurig af en zette daarmee de beslissende 2-1 op het scorebord. Zo heeft de ploeg eindelijk de eerste zege binnen, terwijl Gertjan Verbeek op zijn eerste overwinning met Almere City nog altijd moet wachten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen