Heerenveen geeft bijna riante voorsprong weg tegen RKC

21 augustus 2021, 20:45   Bijgewerkt: 21 augustus 2021, 20:55

Heerenveen heeft de koppositie in de Eredivisie zaterdag overgenomen van Ajax. De Friese ploeg was in het Abe Lenstra Stadion te sterk voor RKC Waalwijk. Heerenveen won vooral dankzij een sterke eerste helft met 3-2 van de Brabanders, die zich nog aardig terug in de wedstrijd knokten. De grote uitblinker van de avond was Tibor Halilovic.

Na de winst in de seizoensopener op bezoek bij Go Ahead Eagles bond Heerenveen zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion de strijd aan met RKC Waalwijk. Trainer Johnny Jansen sleutelde daarbij aan zijn elftal op twee posities. Siem de Jong verving Arjen van der Heide en het jonge talent Filip Stevanovic kreeg de voorkeur boven Mitchell van Bergen, die op weg lijkt te gaan naar het Engelse Middlesbrough.

De wedstrijd in Friesland begon levendig. RKC kwam voor het eerst gevaarlijk in de zestien van Heerenveen. Kramer claimde een strafschop, maar scheidsrechter Nagtegaal wuifde het weg. De eerste echte mogelijkheid was voor de thuisploeg. Rodney Kongolo haalde uit, maar zijn schot ging via een RKC-verdediger over de achterlijn. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Sven van Beek naast.

Heerenveen had de wedstrijd redelijk onder controle na de openingstreffer van Henk Veerman. RKC probeerde er af en toe uit te komen, maar het ontbrak aan een goede eindpass. Na een halfuur liet De Jong een grote kans liggen op de tweede Friese treffer, maar enkele seconden later jaagde Halilovic de 2-0 in de kruising. Stevanovic gaf een fijne assist en de Kroaat nam de bal vol op de slof.

Vlak voor rust werd het nog fraaier voor de Friezen. Joey Veerman sneed de bal vanuit een vrije trap perfect aan en Henk Veerman kopte knap de 3-0 tegen de touwen.

In het tweede bedrijf deed Heerenveen het een stuk rustiger aan. Het eerste kwartier na rust ging dan ook zonder echt grote kansen voorbij, al kreeg Halilovic nog een prima mogelijkheid om er 4-0 van te maken. RKC liet zich een paar keer zien op de helft van Erwin Mulder, die overigens niet of nauwelijks serieus in actie hoefde te komen. Totdat ineens invaller Jens Odgaard zijn oude ploeg pijn deed in Heerenveen. De spits maakte ruimte voor zichzelf en hield hard uit in de rechteronderhoek: 3-1. Werd het dan toch nog spannend in het Abe Lenstra Stadion?

Uiteindelijk overleefde Heerenveen de wervelstorm van RKC en ontsnapte de ploeg van Jansen nog aan een remise. Door de overwinning van Heerenveen op RKC nemen de Friezen de koppositie over van Ajax.

Opstellingen en beoordelingen:

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6; Milan van Ewijk 7, Sven van Beek 6,5, Ibrahim Dresevic 6,5, Rami Kaib 6; Rodney Kongolo 6,5, Joey Veerman 7,5 Tibor Halilovic 8 (88. Stanislav Shopov –); Siem de Jong 6,5 (84. Lukas Woudenberg –) Henk Veerman 7, Filip Stevanovic 7 (75. Benjamin Nygren –)

RKC Waalwijk: Joel Pereira 6; Juriën Gaari 5, Melle Meulensteen 5,5, Ahmed Touba 5, Thierry Lutonda 4,5 (46. Jens Odgaard 7); Ayman Azhil 5, Alexander Büttner 6, Richard van der Venne 5,5; Ilias Bel Hassani 4 (46. Achraf El Bouchataoui 6,5), Michiel Kramer 4 (69. Finn Stokkers 6), Said Bakari 5 (69. Lennerd Daneels 6)

Man of the Match: Tibor Halilovic

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen