Benfica kopieert gedrag Schmidt en ontsnapt aan blamage

21 augustus 2021, 21:39

PSV-opponent Benfica heeft in eigen competitie een zeer eenvoudige zege geboekt. In een uitwedstrijd tegen Gil Vicente waren twee doelpunten genoeg voor een 0-2 overwinning. Coach Jorge Jesus heeft klaarblijkelijk goed naar de verrichtingen van collega Roger Schmidt gekeken, want ook hij koos ervoor om zijn opstelling flink op de schop te gooien.

In het kader van spelers sparen, zette de oefenmeester zes van zijn basisspelers, die tegen PSV nog wel in actie kwamen, op de bank. Zo mochten Diogo Goncalves, Julian Weigl, Joao Mario, Alex Grimaldo, Rafa Silva en Pizzi niet aan de aftrap verschijnen. Met een veredeld B-elftal was Benfica wel degelijk de bovenliggende partij, maar kreeg het de bal er maar niet in.

Gedurende de wedstrijd werd 21 keer op doel geschoten, waarvan twintig keer tussen de palen. Pas zes minuten voor tijd werd de bevrijdende treffer gemaakt door Lucas Verrisimo op aangeven van de ingevallen Pizzi. Alex Grimaldo kwam eveneens binnen de lijnen en in de 88e minuut maakte hij er ook nog 0-2 van, waardoor Benfica ternauwernood een blamage voorkwam.

Lees ook: PSV ziet perspectief: "Alle kans om het thuis af te maken"

Net als PSV wint Benfica in eigen competitie en heeft het spelers rust kunnen geven voor de cruciale wedstrijd van komende dinsdag. PSV verloor het heenduel met 2-1, maar in eigen huis is er nog van alles mogelijk. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League en kan zich verheugen op een bonus van tientallen miljoenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen