Drommel wint concurrentiestrijd bij PSV: "Heel complete keeper"

21 augustus 2021, 23:08

Even leek het de vraag of Joël Drommel met zijn stap naar PSV wel zou blijven keepen, maar die vraag is inmiddels beantwoord. In zijn eerste maanden onder de Eindhovense lat maakte hij indruk op trainer Roger Schmidt en dwong hij al snel een basisplaats af. Yvon Mvogo is daarmee voorlopig gedegradeerd tot reservekeeper.

Waar Drommel in de eerste Eredivisiewedstrijd tegen Heracles Almelo nog een van de spelers was die rust kreeg, maakte Schmidt tegen SC Cambuur een andere keuze. "Hij zit in een flow", verklaarde de trainer tegenover ESPN. "Ik wilde hem het vertrouwen geven, ook voor donderdag (de belangrijke return tegen Benfica, red.). Op dit moment is hij mijn eerste keuze. Hij verdient het om te spelen."

Zoals Schmidt vaak rouleert, deed hij dat vorige week ook met zijn doelmannen. Daar zal hij echter geen gewoonte van maken. "Met keepers is het anders dan met veldspeelrs, daar rouleer je een stuk minder. Op dit moment is mijn beslissing duidelijk, maar met Yvon hebben we nóg een goede keeper. Hij heeft een goed vorig seizoen achter de rug, maar op dit moment verdient Joël het."

"Het gaat zoals we verwachten", vervolgde Schmidt, gevraagd naar de ontwikkeling van de 24-jarige doelman. "Hij is een heel complete keeper. Hij is goed aan de bal, neemt goede beslissingen, heeft een goede trap; Op dit moment heeft hij het totale plaatje. Natuurlijk zijn er nog dingen om aan te werken, maar hij staat ook pas aan het begin van zijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen