Veelbesproken Ilaix Moriba keert Spanje de rug toe

21 augustus 2021, 22:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ilaix Moriba is momenteel een van de meest besproken voetballers van Spanje. De middenvelder brak vorig seizoen door bij FC Barcelona, maar weigert zijn volgend jaar aflopende contract te verlengen. Daardoor mag hij van Ronald Koeman niet meer meetrainen met de A-selectie en lijkt een transfer aanstaande. Moriba maakte zaterdagavond bekend ook niet meer voor Spanje uit te willen komen, maar voor zijn vaderland Guinee.

Moriba speelde in het verleden zijn jeugdinterlands voor Spanje. Hij was onder meer actief voor Spanje O19, O18 en O17, maar heeft na alle commotie in Spanje besloten om voor Guinee te voetballen. Moriba is geboren in Conarky, te Guinee, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Spanje. Toen hij in de jeugd van Espanyol terechtkwam, werden zijn talenten al snel opgemerkt.

Vanuit die club maakte hij de overstap naar stadgenoot en topclub FC Barcelona en groeide hij uit tot jeugdinternational. In Spanje werd al gesproken over het volgende grote talent dat het land weer eens aan een EK- of WK-titel moest helpen, maar inmiddels is die droom dus vervlogen. Spanje raakt dus een groot talent kwijt en naar alle waarschijnlijkheid zal hij dus ook de Spaanse competitie verlaten.

Lees ook: Moriba reageert op Koeman-sneer; topclubs op het vinkentouw

Vorig seizoen speelde Moriba veertien competitieduels voor Barcelona. Koeman liet hem vier keer in de basis starten en tien keer invallen. Daarin maakte hij één doelpunt, bereidde hij twee goals voor, maar bovenal maakte hij veel indruk met zijn vertoonde spel. Samen met Pedri en Frenkie de Jong leken de Catalanen gebakken te zitten op het middenveld, maar dat wordt een lastig verhaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen