Atalanta en invaller Lammers ontkomen aan pijnlijke seizoenstart

21 augustus 2021, 22:48

Atalanta is zaterdagavond aan een valse start aan de Serie A ontsnapt. Na een vroege 0-1 van de nummer drie van vorig seizoen bracht EK-finalist Andrea Belotti de toenmalig nummer zeventien namelijk op gelijke hoogte. Pas in de extra tijd schoot de jonge Roberto Piccoli zijn ploeg alsnog naar de overwinning.

Op papier zou Atalanta de wedstrijd tegen Torino moeten winnen en al snel was het dan ook goed op weg. Luis Muriel begon uitstekend aan het seizoen door al na vijf minuten naar binnen te kappen en verwoestend in de kruising te schieten. Anders dan de vroege voorsprong zou doen vermoeden, waren de meeste kansen daarna echter voor Torino. Geen daarvan werd echter benut en dus bleef de 0-1 lange tijd op het scorebord staan.

Dat was ook zo toen Sam Lammers na een klein uur spelen in de ploeg kwam. De spits lijkt dit seizoen op huurbasis minuten te mogen gaan maken, maar stond voorlopig nog op het veld namens Atalanta. Dat gold overigens niet voor landgenoten Marten de Roon (geschorst) en Hans Hateboer (geblesseerd). Zij moesten van de tribune toezien hoe hun ploeg lange tijd niet meer tot scoren kwam.

Tien minuten voor tijd lukte dat de thuisploeg wel. Invaller Andrea Belotti stond nog niet lang in het veld toen hij met wat geluk zijn eerste competitietreffer binnenschoot. Via het been van een verdediger zag hij zijn afstandsschot over de doelman heen binnen vliegen. Hij leek daarmee voor de eindstand te tekenen, maar in de extra tijd was daar de twintigjarige Roberto Piccoli. Ook hij was pas net ingevallen, maar hij schoot zijn ploeg naar de overwinning en wist daarmee een valse start te voorkomen. 

Empoli - SS Lazio 1-3

Ook SS Lazio is het nieuwe seizoen zonder kleerscheuren doorgekomen. De ploeg had met promovendus Empoli echter een stuk minder moeite. Ondanks een vroege achterstand zag Maurizio Sarri zijn ploeg de boel nog voor rust weer rechttrekken. Doelpunten van Sergej Milinkovic-Savic, Manuel Lazzari en Ciro Immobile maakten dat de eindstand van 1-3 al na 45 minuten bereikt was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen