Groningen verzuimt te scoren in jubileumduel tegen Utrecht

21 augustus 2021, 22:57   Bijgewerkt: 21 augustus 2021, 23:03

FC Groningen heeft in eigen huis één punt overgehouden aan het treffen met FC Utrecht (0-0). De thuisploeg kreeg de kansen, maar verzuimde het om ze om te zetten in doelpunten. FC Utrecht was geen schim van wat het vorige week liet zien en maakte geen moment aanspraak op de overwinning.

Het moest een feestelijke dag worden voor de Groningse club, aangezien ze exact vijftig jaar bestonden. Saillant detail: de eerste wedstrijd die de Groningers vijftig jaar geleden speelden, was ook tegen Utrecht. Het enige wat een feestelijke avond dus kon verpesten, was een sterk spelend Utrecht. De Utrechters leken in grote vorm na de 4-0 overwinning vorige week op Sparta, maar lieten daar in Groningen niets van zien.

In de eerste helft had Groningen namelijk de meeste kansen. De energie die Utrecht in het verdedigen stopte, voorkwam een honderd procent zekere voorsprong van Groningen in de twintigste minuut. Mohamed El Hankouri gaf de bal hard laag voor en Utrecht kreeg vervolgens de bal niet weg. Er opende een schiettent voor het doel van Maarten Paes, maar telkens zat er nog een Utrechter tussen.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Utrecht wist weer niets te creëren en verwierf alleen door de stugge verdediging de complimenten. René Hake zag ook dat het aanvallend niet liep en greep na een uur spelen in. Anastasios Douvikas en Moussa Sylla losten Adrian Dalmau en Quinten Timber en dat bracht ook enige omzettingen in de formatie met zich mee. Zo liet Othman Boussaid zich wat meer zakken, zodat Sylla op zijn vertrouwde plekje in de aanval kon spelen.

Het veranderde niet veel. Ook niet na de wissels aan Groningse kant. Jörgen Strand Larsen kwam in het veld, maar kon niet net zoals vorige week met een omhaal zijn ploeg en daarmee ook de wedstrijd redden. Het werd slordiger en slordiger en dat bleek ook na drie gele kaarten in één minuut tijd. Alle drie de kaarten werden gepakt na slordig balverlies.

De wedstrijd kon alleen nog maar beslist worden door een plotselinge individuele actie, maar die bleef uit. Hierdoor eindigde de jubileumwedstrijd voor Groningen in een doelpuntloos gelijkspel en zal het zeker op basis van de eerste helft daar zeker niet tevreden mee zijn.

Opstellingen en beoordelingen

FC Utrecht: Maarten Paes 6, Hidde ter Avest 5 (87' Mike van der Hoorn -), Mark van der Maarel 6, Willem Janssen 6.5, Django Warmerdam 5.5, Adam Maher 4.5, Bart Ramselaar 5, Quinten Timber 4 (62' Moussa Sylla 5), Gyrano Kerk 3.5, Adrian Dalmau 4.5 (62' Anastasios Douvikas 5.5), Othman Boussaid 4.5 (74' Simon Gustafson -)

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6, Mohamed El Hankouri 6.5, Mike te Wierik 6, Neraysho Kasanwirjo 6, Gabriel Gudmundsson 5, Wessel Dammers 4.5, Ahmed El Messaoudi 5 (69' Patrick Joosten 5), Azor Matusiwa 5.5, Tomas Suslov 6 (82' Damil Dankerlui -), Michael de Leeuw 5.5 (69' Jörgen Strand Larsen 5.5), Cyril Ngonge 6.5 (82' Ramon Lunqvist -)

Man of the Match: Mohamed El Hankouri

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.