'Sevilla biedt Luuk de Jong aan bij FC Barcelona'

22 augustus 2021 – Luuk de Jong wordt mogelijk de nieuwe spits van FC Barcelona. De spits van Sevilla en het Nederlands elftal is in Zuid-Spanje op een dood spoor beland en lijkt te mogen vertrekken. FC Barcelona is juist op zoek naar een nieuwe spits. Ronald Koeman werkte in het verleden al succesvol samen met de oud-PSV'er.

'Sevilla biedt Luuk de Jong aan bij FC Barcelona'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt het Spaanse Sport. Koeman speurt al weken naar een nieuwe spits. Sergio Kun Agüero kampt met een kuitblessure en zou volgens diverse geruchten zelfs alweer een vertrek overwegen. De Argentijn kwam op voorspraak van vriend Lionel Messi naar Camp Nou, maar Messi zelf kon zijn contract wegens financiële problemen niet verlengen.

Daarom is Martin Braithwaite nu eerste keuze in de punt van de aanval, maar de Deen blijkt niet altijd een meerwaarde. Mogelijk geldt Luuk de Jong als een goed alternatief. Sevilla staat open voor een vertrek van de spits, die eveneens op de verlanglijst van PSV zou staan. Met Rafa Mir haalde Sevilla namelijk deze week een nieuwe aanvaller.

De Jong, die al twee jaar in Spanje speelt, zal echter niet zomaar mogen vertrekken. De spits heeft nog een tweejarig contract bij de subtopper. Het is niet duidelijk of Barça iets voelt voor de aanbieding. Koeman en De Jong werkten in het verleden wel al samen bij het Nederlands elftal.

Reacties

LaLiga

gerelateerd