"Ik vind dat Koeman onwijs goed werk levert bij FC Barcelona"

22 augustus 2021, 16:21

Ronald Koeman stond deze zomer flink onder druk als manager van FC Barcelona, maar mocht toch aanblijven. Toch zal de druk op de coach nog wel even blijven, mochten de resultaten te lang uitblijven. Volgens oud-speler Ibrahim Afellay is de Nederlander echter goed bezig en verdient hij het om de tijd te krijgen.

"Ik zou het zeker niet eerlijk vinden als hij voortijdig moet vertrekken", stelt de oud-middenvelder tegenover Ziggo Sport. "Ik vind dat Koeman onwijs goed werk levert. We moeten niet vergeten dat hij vorig seizoen alles vanuit een kansloze positie heeft geknokt met FC Barcelona." De voormalig bondscoach nam destijds het stokje over na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League, liet diverse jeugdspelers doorbreken, won vorig seizoen de Copa del Rey én deed lang mee om de landstitel in Spanje.

"Als ze vorig seizoen hadden gewonnen van Granada, hadden ze alles in eigen hand gehad. Als telt natuurlijk niet, maar Koeman heeft niks kunnen halen. Afgelopen zomer alleen Sergino Dest en dat zal deze zomer niet veel anders zijn." Alleen transfervrij konden Memphis Depay en Eric Garcia als echte basisversterkingen worden aangetrokken, maar veel spelersbudget was er niet in Catalonië. Daardoor moest Lionel Messi vertrekken: hij ging naar Paris Saint-Germain.

Lees ookKoeman kan leven met gelijkspel

Dus moet Koeman zijn elftal opnieuw ombouwen en daarvoor verdient hij het om de tijd te krijgen, stelt Afellay. "Natuurlijk moet FC Barcelona altijd meedoen om het kampioenschap, maar hij moet de tijd krijgen om iets neer te zetten. En dat doet hij, want je ziet duidelijk de hand van Ronald Koeman bij FC Barcelona."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen