Discussie over incident met Álvarez: "Ik vond het 100% rood"

22 augustus 2021 – Het meest besproken moment na de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax (1-1) was zondagmiddag een duel tussen Edson Álvarez en Michal Sadílek. De middenvelder van Ajax deelde na een stevig duel een duw uit aan zijn tegenstander. Dat bleef tot ongenoegen van de speler van Twente echter onbestraft.

Discussie over incident met Álvarez: "Ik vond het 100% rood"

"Ik heb dat moment in eerste instantie helemaal niet gezien", erkende scheidsrechter Dennis Higler na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik volgde de counter en de VAR heeft het vervolgens gecheckt. Als de VAR het een rode kaart vindt, zal hij me roepen. Voor mij is meer een duw met de arm, maar niet met voldoende kracht. Voor mij is dit dus absoluut geen rode kaart. Als ik dit op het veld gezien zou hebben, dan zou ik een gele kaart hebben gegeven."

Sadílek kon zich na het gelijkspel zeker niet vinden in de lezing van de arbiter. Volgens de huurling van PSV had Álvarez met een directe rode kaart het veld moeten verlaten. "Er waren een paar harde duels zoals met Álvarez. Ik kreeg een klap op de zijkant van mijn gezicht. Dat vond ik gewoon een rode kaart. De VAR heeft het niet gezien, maar ik vond het 100% rood. Toch geniet ik van dit soort wedstrijden. Dat past ook bij mijn stijl."

Ajax verspeelde in Enschede meteen twee punten in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers kwamen in de Grolsch Veste wel op voorsprong via Sébastien Haller, maar diep in de tweede helft ging het alsnog mis voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. In de 88e minuut schoot verdediger Robin Pröpper de thuiploeg naar een punt.

Ajax

gerelateerd