Tannane kan B-keuze Vitesse niet redden tegen Willem II

22 augustus 2021, 18:39   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 18:50

Vitesse heeft zondagmiddag in eigen stadion een pijnlijke nederlaag geleden tegen Willem II. Thomas Letsch besloot in GelreDome zijn B-keuze het veld in te sturen en kreeg het deksel hard op de neus. Zelfs de in de basis teruggekeerde Oussama Tannane kon zijn ploeg niet bij de hand nemen tegen de Tilburgers: 0-3.

"Voor de opstelling hebben we rekening gehouden met zowel de wedstrijd van afgelopen donderdag als het duel van komende donderdag'', aldus Thomas Letsch voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Geef hem eens ongelijk. Terwijl Willem II zondagmiddag 'pas' zijn tweede wedstrijd van het seizoen speelde, moest Vitesse alweer voor de vijfde keer aan de bak. Heel gek was het dus niet dat Letsch ervoor koos om onder anderen Riechedly Bazoer en Nikolai Baden Frederiksen uit de basis te houden.

Willem II was op papier de uitgelezen tegenstander voor Tannane om die lijn door te trekken. De Tilburgers gingen op de eerste speeldag namelijk kansloos onderuit tegen Feyenoord (0-4) en beleefden daarmee een rampzalige competitiestart. En dat terwijl de Arnhemmers juist bulkten van het zelfvertrouwen. Althans, dat zou je denken. In de eerste helft was daar niets van te zien. Tannane liet zich in de openingsfase weliswaar gelden door zoals vanouds ballen op te eisen en de acties aan te gaan, maar ook hij kreeg de thuisploeg niet aan de praat.

Willem II voetbalde daarentegen alsof er helemaal niets aan de hand was. Sterker nog, de bezoekers namen na een kleine twintig minuten de leiding. Kwasi Wriedt kopte goed binnen uit een vrije trap: 0-1. Vitesse was daarvan nog maar net bekomen of Wriedt deed de thuisploeg bijna weer pijn. Hij knikte echter op de lat. Dat deed hij overigens vanuit buitenspelpositie. Een nieuw Tilburgs feestje had dus sowieso geen doorgang gevonden. Het was wel een nieuwe waarschuwing voor de thuisploeg, die er weinig van bakte in de eerste helft. Vitesse had met de reserverollen voor onder meer Bazoer en Frederiksen duidelijk een jasje uitgedaan. Ook Tannane kon het verschil dus niet maken.

Het had de voorbode voor een Arnhemse storm moeten zijn, maar die bleef uit. Frederiksen dacht op aangeven van Openda de 1-2 te maken, maar laatstgenoemde stond buitenspel. Na 73 minuten zat de wedstrijd erop voor Tannane. Hij was weliswaar aanwezig, maar slaagde er niet in om zijn stempel op het spel te drukken. Dat gold overigens ook voor Matus Bero, Openda en Frederiksen, spelers van wie dat wel verwacht mag worden. Het werd in de slotfase van kwaad tot erger voor Vitesse, want Wesley Spieringhs maakte er ook nog eens 0-3 van.

Zodoende deelde Willem II een flinke tik uit aan Vitesse, dat donderdag tegen Anderlecht uit een compleet ander vaatje moet tappen, wil het zich kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League.

Opstellingen en beoordelingen:

Vitesse: Markus Schubert 6, Romaric Yapi 5 (46. Eli Dasa 6), Alois Oroz 4 (46. Nikolai Baden Frederiksen 5), Enzo Cornelisse 5.5, Tomas Hajek 5, Maximilian Wittek 5.5, Matus Bero 6, Toni Domgjoni 5 (46. Yann Gboho 5.5), Sondre Tronstad 5 (80. Thomas Buitink -), Oussama Tannane 6 (73. Riechedly Bazoer -), Loïs Openda 5.5

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5, Leroy Owusu 6.5, Freek Heerkens 6.5, Ulrik Jenssen 6.5 (76. Nikos Michelis -), Derrick Köhn 6, Dries Saddiki 6.5 (81. Rick Zuijderwijk -), Pol Llonch 7, Görkem Saglam 6.5 (70. Max Svensson 6), Ché Nunnely 6.5 (81. Wesley Speringhs -), Kwasi Wriedt 7 (70. Elton Kabangu 6), Mats Köhlert 6

Man of the match: Pol Llonch

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen