Van Bommel helpt PSV een handje en shopt bij Benfica

22 augustus 2021, 18:52   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 19:00

Mark van Bommel (44) heeft zondag goede zaken gedaan op de transfermarkt. De Nederlandse oefenmeester heeft aanvaller Luca Waldschmidt (25) overgenomen van Benfica. De Duitser speelde eerder al voor SC Freiburg in de Bundesliga en kan bovendien PSV geen meer pijn doen in de return van de voorronde van de Champions League.

De geruchten van de overgang van Waldschmidt, die in de eerste twee duels van die Primeira Liga-seizoen nog even zo vaak scoorde, deden al langer de ronde. De spits scoorde in de Portugese competitie weliswaar gemakkelijk, maar behoorde tijdens de voorrondes van het miljardenbal telkens niet tot de basis. In twee seizoenen speelde hij 43 officiële duels namens de Portugese topclub, waarin hij twaalf keer scoorde.

Toch was zijn periode in Portugal enigszins tegenvallend, want in 2019 betaalde Benfica nog zo'n vijftien miljoen euro voor Walfschmidt, die bij SC Freiburg, Hamburger SV en Eintracht Frankfurt in Duitsland een goede indruk maakte. 

Lees ook: Hoop voor Van Bommel: Wolfsburg niet akkoord met straf

VfL Wolfsburg betaalt naar verluidt dus zo'n twaalf miljoen euro voor de concurrent van Wout Weghorst en hij tekent een contract tot en met 2025. Hij kan op alle drie de posities voorin uit de voeten en geeft Van Bommel dus meer opties. De Nederlandse coach begon zeer ongelukkig met een wisselpartij in de DFB-Pokal, maar won de eerste twee Bundesliga-duels wel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen