Chelsea heeft bij rentree Lukaku geen kind aan pover Arsenal

22 augustus 2021, 19:20

Chelsea is na twee wedstrijden in de Premier League nog altijd ongeslagen. De ploeg van manager Thomas Tuchel won de derby tegen stadgenoot Arsenal zondagavond met 0-2 en gaat aan kop in Engeland. Romelu Lukaku was tijdens zijn terugkeer in het shirt van Chelsea meteen trefzeker.

Tuchel kon in het Emirates Stadium ook weer beschikken over Hakim Ziyech, die in de slotfase mocht invallen in het Emirates Stadium. Lukaku mocht dus wel beginnen in de North West London Derby en liet zich in de eerste helft meteen gelden. Na een uitstekende voorzet van Reece James was het voor de Belgische topspits een koud kunstje om de 0-1 tegen de touwen te schieten.

Twintig minuten later was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Dit keer was James zelf het eindstation van een uitstekende aanval. De rechtervleugelverdediger was mee naar voren gekomen en werd keurig bediend door Mason Mount. James verscheen alleen voor de neus van Arsenal-doelman Bernd Leno en schoot de bal met rechts achter de goalie: 0-2.

Arsenal probeerde in de tweede helft terug in de wedstrijd te komen en Bukayo Saka dwong Édouard Mendy tot een redding. Lukaku was in de slotfase nog dicht bij zijn tweede treffer, maar daar stak Leno een stokje voor. Kai Havertz was na een fraaie aanval via Ziyech en Lukaku ook nog bijna trefzeker. Opnieuw hield Leno de bezoekers echter van scoren af.

Door de overwinning staat Chelsea na twee wedstrijden op zes punten. Arsenal kent een teleurstellende start en staat puntloos op de negentiende plaats. Volgende week moeten de ploeg van Mikel Arteta op bezoek bij Manchester City. Chelsea speelt dan de topper tegen Liverpool, dat zijn eerste twee wedstrijden ook heeft gewonnen.