Boze Bosz baalt van fouten die 'in de F'jes niet gemaakt worden'

22 augustus 2021, 19:51

Peter Bosz wacht nog altijd op zijn eerste zege als trainer van Olympique Lyon. De Nederlandse coach gaf zondagmiddag in blessuretijd een zege weg tegen Clermont (3-3) en was woest over de manier waarop dat uiteindelijk gebeurde. Volgens hem had het nooit meer spannend worden met een 3-1 voorsprong op zak en kraakte zijn ploeg fors af.

"Na de 3-2 zag ik dingen die niet mogen gebeuren. Ik zag dingen die zelfs in de pupillen niet eens meer fout gaan", reageerde Bosz enigszins gefrustreerd na het gelijkspel. "Dat heeft niets met kwaliteit te maken, maar alles met vertrouwen. Wat het probleem is? Dat kan ik niet echt zeggen." Wel liet de oefenmeester duidelijk doorschemeren heel ontevreden te zijn met de huidige prestaties, vooral na de thee.

"We hadden vandaag (zondag, red.) nooit gelijk mogen spelen. We speelden in de eerste helft heel goed, veel beter dan tegen Angers SCO. Maar na de 3-2 was het vertrouwen compleet weg", aldus Bosz, die van de eerste helft genoot. "Dat was heel erg goed, het team stond compact. De derde treffer was uit een prachtige aanval. Om vertrouwen te winnen moeten we ook kijken naar de dingen die we vandaag goed deden."

Lees ook: Bosz onder druk bij Lyon-fans ondanks 'de link met Cruijff'

Steun en kritiek vanuit het management

Ook vanuit het bestuur van de club werd gereageerd op de zeer teleurstellende seizoensstart, waarin in drie wedstrijden slechts twee punten verzameld werden. Voorzitter Jean-Michel Aulas had op Twitter een duidelijke boodschap voor de achterban: steun de spelers en technische staf van Olympique Lyon.

'Ik ben natuurlijk teleurgesteld na de slechte seizoensstart, maar het heeft geen zin om alleen maar negatief te zijn', schreef hij. 'Olympique Lyon had deze wedstrijd kunnen winnen, moeten winnen. Dat heeft iedereen gezien. We moeten mentaal sterk zijn en door deze crisis komen. Dat doen we als we zo spelen zoals in de eerste helft.' Daarin oogde Lyon wel goed en kwam het zelfs met 3-1 voor: die kon echter niet over de streep getrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen