BREAK! Ajax kondigt akkoord met Kopenhagen aan over Daramy

22 augustus 2021, 20:06   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 20:13

Ajax heeft zondagavond een akkoord aangekondigd over de transfer van Mohamed Daramy. De buitenspeler moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de Amsterdammers, maar als dat lukt, dan is de deal definitief afgerond. Directeur voetbalzaken Marc Overmars betaalt minimaal twaalf en maximaal dertien miljoen voor de aanvaller aan zijn huidige werkgever FC Kopenhagen.

Dat heeft Ajax zondagavond bekend gemaakt. De intentie zou zijn om het talent voor vijf jaar vast te leggen. Daarmee is de deal razendsnel rondgekomen, want de aanvaller leek heel lang op weg naar het Belgische Club Brugge. Door de interesse vanuit Amsterdam besloot hij daar zelf de stekker uit te trekken en Overmars lijkt na het misgrijpen bij Steven Bergwijn en Kamaldeen Sulemana dan eindelijk beet te hebben. Wel moeten club en speler formeel dus nog wel tot een overeenkomst komen.

Bekijk ook: dit is de nieuwe aanvaller op wie Ajax aast

In de Deense media werd de aanvaller zondagavond ook gevraagd naar de belangstelling vanuit Amsterdam. "Iedereen kent Ajax en weet dat het een geweldige club is", reageerde hij desgevraagd op de geruchten. Volgens hem kon het snel gaan en een akkoord tussen speler en club lijkt dan ook een formaliteit. "Het zou voor mij een goede stap zijn, ja. Ajax is een goede opleidingsclub. Ze maken je beter en daarna kun je weer een transfer maakte."

De negentienjarige aanvaller moet de voorhoede van Ajax van een laatste kwaliteitsinjectie gaan voorzien en gaan concurreren met aanvoerder Dusan Tadic. Coach Erik ten Hag speurde de laatste maanden al naar een nieuwe buitenspeler met diepgang. David Neres mag vertrekken uit Amsterdam, dan zijn Steven Berghuis en Antony de twee rechterspitsen van de oefenmeester.

Daramy was in 91 wedstrijden voor FC Kopenhagen zeventien keer trefzeker. Als het aan de Deense topclub ligt, verkast de aanvaller pas na komende week naar Amsterdam. De club speelt namelijk nog een voorrondeduel in de Conference League tegen het Turkse Sivasspor (heenduel 1-2 winst): het is onduidelijk of dat nog zal gebeuren. Aangezien het akkoord reeds aangekondigd werd, is die kans niet groot. De jeugdinternational van Denemarken nam afgelopen zomer nog deel aan het Europees jeugdkampioenschap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen