Vormer en Lang belangrijk bij moeizame overwinning Club Brugge

22 augustus 2021, 20:18   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 20:25

Club Brugge heeft zondagavond een benauwde overwinning geboekt op Beerschot. De regerend landskampioen van België moest in het eigen Jan Breydel Stadion flink aan de bak tegen de ploeg uit Antwerpen. Uiteindelijk eindigden beide ploegen met tien man en trok Club een 3-2 zege over de streep.

Na een half uur spelen leek er geen wolkje aan de lucht voor Brugge, dat al na vier minuten spelen op 1-0 was gekomen. Ruud Vormer stelde ploeggenoot Éder Álvarez Balanta in staat om de score te openen. Daarna was het de beurt aan Noa Lang om belangrijk te zijn. De ex-Ajacied fungeerde als aangever bij de 2-0 van Charles De Ketelaere.

Beerschot liet het daar echter niet bij zitten en kwam via Joren Dom terug in de wedstrijd. In de extra speeltijd van de eerste helft bewees Frederik Frans zijn ploeg vervolgens een slechte dienst door zijn tweede gele kaart te pakken. Brugge profiteerde van de nummerieke meerderheid en kwam tien minuten na rust op 3-1 via Tibo Persyn.

Bas Dost maakte na een uur spelen ook zijn entree en zag de wedstrijd uit het niets toch weer spannend worden. Zijn ploeggenooit Stanley N'Soki pakte namelijk ook zijn tweede gele prent en mocht eveneens inrukken. Jan Van den Bergh was niet veel later goed voor de 3-2, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam Beerschot niet.

Brugge is het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League begonnen met elf punten uit vijf wedstrijden. Daarmee bezet de ploeg van trainer Philippe Clement de tweede plek achter koploper KAS Eupen. Beerschot heeft pas een puntje en staat op de achttiende en laatste plaats.