Juventus gelijk door Szczesny, winnende goal Ronaldo afgekeurd

22 augustus 2021, 20:33   Bijgewerkt: 22 augustus 2021, 20:41

Juventus is het nieuwe Serie A-seizoen met een enorme domper begonnen. Op bezoek bij Udinese kwam de ploeg van Massimiliano Allegri weliswaar op 0-2 voor, maar door twee gigantische flaters van Wojciech Szczesny speelde het gelijk. Daar kon ook invaller Cristiano Ronaldo niets meer aan veranderen, want zijn winnende doelpunt in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel (2-2).

En waar alle ogen gericht waren op Ronaldo, die naar verluidt zelf om zijn plek op de bank zou hebben gevraagd om een transfer te maken, waren Paulo Dybala en Szczesny lang de échte hoofdrolspelers. De Argentijnse aanvaller in positieve zin, want hij maakte al na twee minuten het openingsdoelpunt uit een lage voorzet van Rodrigo Bentancur. Twintig minuten later was Dybala aangever en Juan Cuadrado de afmaker, waarmee het duel al snel gespeeld leek.

Maar in het tweede bedrijf maakte Szczesny het duel weer spannend door een onnodige overtreding. Roberto Pereyra benutte het buitenkansje vanaf elf meter, waardoor het tot de absolute slotfase spannend bleef. Ronaldo kwam na een uur voetballen in de ploeg, maar kwam lang niet verder dan een ongevaarlijk kopballetje. Tot diep in blessuretijd: Ronaldo kopte een voorzet heel knap binnen, deed zijn shirt uit bij het juichen en dacht de winnende treffer te hebben gemaakt. Maar de VAR zette een streep door de goal: hij stond met zijn schouder buitenspel. En dus was er toch géén hoofdrol voor de Portugese superster. 

Bekijk ookCristiano Ronaldo denkt in blessuretijd winnende te maken

Een enorme flater van Szczesny, die voor de vermeende winnende treffer een terugspeelbal verloor en de uitblinkende invaller Gerard Deulofeu simpel zag intikken, maakte de keeper opeens de hoofdpersoon. Juventus zal ongetwijfeld een extra doelman willen halen na het vertrek van Gianluigi Buffon. Gianluigi Donnarumma stond op het lijstje, maar Juventus pakte niet door en de talentvolle keeper verkaste naar Paris Saint-Germain. Dat werd zondagavond een dure misser, want ook uitblinker Dybala kon ondanks twee gevaarlijke pogingen een valse herstart van Allegri niet voorkomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen