'Ook Napoli meldt zich bij Barça, Atalanta haalt vervanger Hateboer'

22 augustus 2021, 21:55

Miralem Pjanic (31) gaat vertrekken bij FC Barcelona en zeer vermoedelijk wordt Italië zijn nieuwe bestemming. De vraag is alleen welke club hij gaat dienen, want na Juventus, AC Milan en Fiorentina zou ook Napoli serieuze belangstelling hebben voor de in Catalonië volstrekt overbodige middenvelder.

Dat schrijft Corriere dello Sport althans. De Bosniër moet bij FC Barcelona gaan zorgen voor wat financiële speelruimte, maar een comeback naar Juventus is door de transfer van Manuel Locatelli moeilijker geworden. Dus ruiken andere clubs kansen: nadat eerder AC Milan en Fiorentina werden genoemd, maakt sinds zondagavond ook Napoli deel uit van dat rijtje. De club wil Pjanic, die door Ronald Koeman niet meer opgenomen wordt in de wedstrijdselecties van de Catalanen, op huurbasis overnemen.

Lees ook'Fiorentina wil Barça en Koeman verlossen van grootverdiener'

Zappacosta naar Atalanta

Atalanta Bergamo gaat een vervanger halen voor de geblesseerde Hans Hateboer (27), schrijven diverse Italiaanse media. De Italiaanse club gaat Davide Zappacosta (29) overnemen van Chelsea en betaalt naar verluidt zo'n elf miljoen euro voor de rechtsback. De verdediger kende zijn doorbaak als profvoetballer ook in Bergamo en speelde vervolgens voor onder andere AS Roma, Genoa en dus Chelsea, maar kon in Engeland niet echt doorbreken.

Van Hateboer is de verwachting dat hij er nog wel enkele maanden uitligt met een vervelende voetblessure. De back, die het EK met het Nederlands elftal ook al moest missen vanwege een blessure, ligt naar verwachting minimaal nog twee maanden uit de roulatie. Omdat Zappacosta permanent wordt overgenomen door Atalanta Bergamo, heeft de Nederlander er een volledige concurrent bij als hij straks weer fit is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen