Grote zorgen om Arsenal: "Het DNA van de club is verdwenen"

22 augustus 2021, 22:16

Het seizoen van Arsenal is twee wedstrijden oud, maar de toon voor het kakelverse voetbaljaar is wederom zeer negatief gezet. Met kansloze nederlagen tegen Brentford FC (2-0) en Chelsea (0-2) is het meteen crisis in Londen, zeker in de wetenschap dat het volgende week op bezoek moet bij Manchester City. In Engeland maakt men zich zorgen over de situatie. 

Het is zelfs zo erg, dat voormalig speler Emmanuel Petit weinig meer heeft met The Gunners. "Als ik nu naar Arsenal kijk, voel ik niets. Het doet me niets meer. Er zit geen idee achter, ondanks dat we van alle clubs deze zomer bijna het meeste geld hebben uitgegeven", stelt de Fransman over de visie van de club. "Ze horen niet langer bij de grote zes clubs van Engeland." 

Petit bood zijn diensten zelfs min of meer aan bij de clubleiding. "Als ze mij zouden bellen? Waarom niet. Maar alleen met een duidelijk omschreven missie en helder vastgelegd op papier. Ik denk dat ik bij het scouten van spelers een ander perspectief zou kunnen brengen binnen Arsenal", zei de Fransman, die bijval kreeg van een andere voormalig speler van The Gunners.

"Het DNA van de club is verdwenen. Als ik nu naar Arsenal kijk, dan weet ik eerlijk gezegd al dat ze gaan verliezen door stomme fouten", stelt de voormalig verdediger Bacary Sagna tegenover RMC Sport. "Toen ik bij Arsenal kwam, had iedereen die bij de club kwam het Arsenal-DNA." Het slechte aankoopbeleid van de zomer speelt volgens hem mee. "Hoe kun je nou 150 miljoen euro besteden aan alleen maar jonge spelers? Je hebt ook ervaring nodig. Als een jonge speler nu iets te horen krijgt van een oudere speler, zal hij vragen: 'En wat heb jij gewonnen dan?'", legt Sagna uit. Volgens hem zijn de verhoudingen zoek in de selectie van Mikel Arteta.

De slechte prestaties doen de fans bijna al wanhopen. Zondagavond ging er een Arsenal-fan viral die een tirade heeft opgenomen en die video gaat rond onder veel fans van de Engelse club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen