Abraham maakt indruk bij start Mourinho met AS Roma in Serie A

22 augustus 2021, 22:41

José Mourinho is zijn Serie A-periode bij AS Roma zondagavond uitstekend begonnen. De Portugese oefenmeester won mede dankzij twee assists van de kersverse aanwinst Tammy Abraham van Fiorentina (3-1). Beide ploegen eindigden het duel overigens met een man minder, want keeper Bartlomiej Dragowski en Nicoló Zaniolo (twee keer geel) gingen met rood van het veld.

Toch speelde AS Roma zeker niet verdedigend 'des Mourinho's', want de spelopvatting van de Romeinen met basisklant Rick Karsdorp was behoorlijk positief. Na een klein kwartier werd Abraham diep gestuurd, vervolgens gevloerd door Dragowski en Fiorentina stond daarna met een man minder op het veld. Henrikh Mkhitaryan profiteerde niet veel later van het overtal op aangeven van de voormalig Chelsea-spits en schoot volgens de verhoudingen de 1-0 tegen de touwen.

Omdat Zaniolo snel na de pauze tegen een ongelukkige en ietwat goedkope tweede gele kaart aanliep, werd het weer een wedstrijd. Helemaal toen Nikola Milenkovic na een uur na twee gemiste kansen voor de gelijkmaker tekende en AS Roma met tien tegen tien opnieuw op jacht moest naar de winnende goal. Een winnend recept vinden, lukte: Abraham - die eerder in het duel ook de lat had geraakt - werd op het randje van buitenspel weggestuurd, legde breed op de meegelopen Jordan Veretout, die simpel binnenliep.

Na het moment dat Abraham met kramp van het veld was gehaald, werd het duel beslist in Rome. Veretout haalde na een fraaie dribbel van Eldor Shomurodov tien minuten voor het einde de spanning uit het duel, waardoor AS Roma net als midweeks in de Conference League van Trabzonspor met Mourinho wint. 

Overige uitslag:

Napoli – Venezia 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen