'Ajax ook persoonlijk rond met Daramy, details bekend'

22 augustus 2021 – Ajax heeft Mohamed Daramy vrijwel zeker binnen. Nadat de Amsterdammers zondagavond al een officieel akkoord presenteerden met FC Kopenhagen, is ook met de aanvaller overeenstemming gesloten en staat vrijwel niets witte rook meer in de weg. Toch duurt het tot minimaal vrijdag voor de multi-inzetbare aanvaller gepresenteerd wordt.

'Ajax ook persoonlijk rond met Daramy, details bekend'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Volgens De Telegraaf en Voetbal International is er een persoonlijk akkoord met Daramy, wat in combinatie met het reeds gecommuniceerd akkoord met FC Kopenhagen onherroepelijk tot een transfer zal leiden. Wel heeft de Deense club bedongen dat de aanvaller donderdag nog mag spelen in het Conference League-duel met het Turkse Sivasspor.

Daardoor zal hij pas op z'n vroegst vrijdag naar Amsterdam reizen voor de presentatie van de buitenspeler, die als alternatief geldt van Steven Bergwijn en Kamaldeen Sulemana. Daramy tekent een contract tot en met 2026 in Amsterdam, waar hij kan spelen als buitenspeler én diepe spits. Ajax betaalt minimaal twaalf en maximaal dertien miljoen voor Daramy, van wie men aanneemt dat hij zelf ook bereid is om nog een laatste keer te spelen voor FC Kopenhagen. Mocht dat een blessure opleveren, dan zou de medische keuring van vrijdag nog wel roet in het eten kunnen gooien van de transfer.

Lees ook: Ajax kondigt akkoord met Kopenhagen aan over Daramy

De negentienjarige aanvaller moet de voorhoede van Ajax van een laatste kwaliteitsinjectie gaan voorzien en gaan concurreren met aanvoerder Dusan Tadic. Coach Erik ten Hag speurde de laatste maanden al naar een nieuwe buitenspeler met diepgang. David Neres mag vertrekken uit Amsterdam, dan zijn Steven Berghuis en Antony de twee rechterspitsen van de oefenmeester.

Daramy was in 91 wedstrijden voor FC Kopenhagen zeventien keer trefzeker. De jeugdinternational van Denemarken nam afgelopen zomer nog deel aan het Europees jeugdkampioenschap en leek op weg naar Club Brugge. Vanwege de belangstelling vanuit Amsterdam en directeur voetbalzaken Marc Overmars, zette Daramy door die overgang uiteindelijk zelf een streep. 

Reacties

Ajax

gerelateerd