Nice'er Kluivert kreeg klappen van Marseille-begeleiding

23 augustus 2021, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Ligue 1-duel tussen OGC Nice en Olympique Marseille werd zondagavond op bizarre wijze gestaakt en ook uitgespeeld. Nadat de bezoekers in gevecht kwamen met de thuisfans en het veld was bestormd, keerden de Marseille-spelers niet meer terug voor het restant van de wedstrijd. OGC Nice-speler Justin Kluivert zou het ook flink moeten hebben ontgelden.

Dat heeft OGC-Nice voorzitter Jean-Pierre Rivère uit de doeken gedaan. Zondagavond kwam al naar buiten dat Kluivert samen met Jean-Clair Todibo een van de slachtoffers was van geweld dat gebruikt zou zijn door de begeleidingsstaf van Marseille. Volgens RMC Sport heeft Kluivert samen met zijn ploeggenoot tijdens de rellen op het veld 'klappen geïncasseerd' vanuit het kamp van de tegenstander. 

OGC Nice-voorzitter Rivère heeft de schuld van de rellen helemaal bij de tegenstanders gelegd. Volgens hem ging het pas mis toen de spelers van Marseille tijdens de derby flesjes terug het publiek ingooiden. "Dat zorgde ervoor dat het duel compleet ontspoorden", stelt de preses, die ook vindt dat de Marseille-bewakers zich niet had hoeven bemoeien met de onrust. Ook had er volgens hem doorgespeeld kunnen worden. "Het was veilig en iedereen zei dat er doorgespeeld kon worden. Ik snap de beslissing dan ook niet zo goed."

Lees ookMarseille keert niet terug op het veld

Volgens Marseille-voorzitter Pablo Longoria was het logisch dat zijn ploeg niet meer terugkeerde in het stadion. Sommige spelers liepen verwondingen op tijdens de gevechten. "De veiligheid van onze spelers was niet gewaarborgd", legde Longoria uit voer de situatie op het veld. "Daardoor hebben we besloten om niet meer op het veld te verschijnen." Hoewel dat op papier in eerste instantie een formele 3-0 nederlaag betekent, is de kans vrijwel honderd procent dat de Franse topclub in beroep gaat tegen de sanctie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen