Madueke fit bij PSV, Schmidt ziet CL als ultiem doel

23 augustus 2021, 15:55

Noni Madueke is fit genoeg voor de return in de Champions League-voorronde tegen Benfica. Het negentienjarige toptalent kreeg in de slotfased van het Eredivisieduel met SC Cambuur een harde tik op zijn enkel, waardoor er paniek ontstond over zijn speelkansen tegen de Portugese topclub. Op de voorbereidende persconferentie kwam coach Roger Schmidt met goed nieuws.

Madueke was in de voorgaande vijf Champions League-wedstrijden twee keer trefzeker en hij bereidde één treffer voor. Ook in de Eredivisie is hij met twee goals op dreef, terwijl hij dat aantal ook haalde in de met 0-4 gewonnen Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Het maakt Madueke een van de meest begeerde spelers van de selectie, maar PSV laat hem niet gaan.

PSV is volop bezig met de voorbereidingen op het cruciale duel met Benfica. "We proberen de ploeg zo goed mogelijk klaar te stomen voor bepaalde momenten. Onze mindset is dat we zo veel mogelijk willen scoren en kansen willen creëren. En natuurlijk willen we heel graag winnen." PSV verloor de eerste wedstrijd in Lissabon met 2-1.

Benfica is volgens Schmidt een pittige tegenstander. "Ik vind dat we het allebei verdienen om in de Champions League te spelen. Het zou geweldig zijn om dat met PSV te bereiken, want het is de allerbeste competitie ter wereld. Dat is voor mij en voor de rest van de club het allerhoogste doel." PSV speelde in 2018 voor het laatst in de Champions League-groepsfase.

De Portugezen kunnen in de return van de groepsfase weer beschikken over ex-Ajacied Jan Vertonghen. De Belgische verdediger ontbrak tijdens een heenduel wegens een blessure, maar is in het vliegtuig naar Eindhoven gestapt voor de return. De medische staf heeft hem daarvoor groen licht gegeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen