NEC-spits vol ambities: "Ik begin pas te tellen vanaf de vijftien"

23 augustus 2021 – Ali Akman heeft veel vertrouwen in een goed seizoen bij NEC. De negentienjarige spits, die dit seizoen door de Nijmegenaren wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt, hoopt zich in de Eredivisie te bewijzen als een echte scherpschutter. Volgens Akman zelf zijn tien treffers niet genoeg. 

NEC-spits vol ambities: "Ik begin pas te tellen vanaf de vijftien"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met De Gelderlander stelt de Turk bijzonder hoge eisen aan zichzelf. "Tien? Nee, ik begin met tellen vanaf mijn vijftiende doelpunt. Je moet de lat hoog leggen voor jezelf en de fans kunnen op me vertrouwen", vertelt de aanvaller, die afgelopen vrijdag voor het eerst scoorde namens NEC. Tegen PEC Zwolle tekende hij voor de 1-0. NEC won uiteindelijk met 2-0.

Akman blikt tevreden terug op zijn eerste optreden in De Goffert. "Ik heb gescoord en ben uitgeroepen tot man of the match. Een droom is uitgekomen. Al van jongs af aan zei ik tegen mijn ouders dat ik in het buitenland wilde voetballen. Deze avond ga ik nooit meer vergeten. Maar ik kan nog veel beter."

Zijn trainer Rogier Meijer is blij met zijn nieuwe aanvalsleider. "Als hij er elke wedstrijd in de vierde minuut een bal in het net schiet, dan komt hij een heel eind. Het is moeilijk in te schatten op hoeveel doelpunten hij gaat eindigen, maar duidelijk is dat hij een neusje voor de goal heeft." Toch moet de spits nog wel het een en ander verbeteren. "Hij is meer een wedstrijdspeler dan een trainingsspeler. Wij willen in Nederland altijd goed trainen, dat bij pass- en trapoefeningen elke bal strak wordt ingespeeld enzovoort. Zover is hij nog niet, maar dat komt wel goed."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd