Derksen kraakt 'hysterische' reacties op vermeend rood Álvarez

23 augustus 2021 – Johan Derksen begrijpt niets van de ontstane ophef na FC Twente - Ajax. Diverse mensen waren van mening dat Edson Álvarez een rode kaart verdiende na zijn klap op het achterhoofd van Michal Sadilek. Ook Davy Klaassen deelde een klap uit. De VAR greep tot afgrijzen van veel fans en analytici niet in, maar scheidsrechter Dennis Higler krijgt steun van Derksen.

Derksen kraakt 'hysterische' reacties op vermeend rood Álvarez

"Higler heeft het fantastisch gedaan door Klaassen en Alvarez geen kaarten te geven", stelt Derksen aan tafel bij Veronica Inside. "Ik vond dat er erg hysterisch werd gereageerd. 'Alvarez gaf een duwtje als reactie op een harde tackle. Bij Klaassen was het ook niet zo erg. Hij probeert zich gewoon los te rukken, waarna die speler van FC Twente gaat rollebollen. Dat is erg misselijk."

Derksen verbaast zich over de ophef. "Nu hoor ik dat er geen duwtje mag worden uitgedeeld, maar er mag wel weer niet. Het is beter dat er een duwtje wordt uitgedeeld dan dat ze elkaar een rotschop geven. Als scheidsrechter is het ook goed als je bepaalde dingen niet ziet. Dat heeft de VAR heel goed begrepen."

Met elf man slaagde Ajax er niet in om drie punten mee te nemen uit Enschede. FC Twente kwam via Robin Pröpper kort voor tijd langszij, nadat Sébastien Haller de Amsterdammers op voorsprong had getikt.

Ajax

gerelateerd