Franse politie arresteert man (28) na klappen aan spelers

23 augustus 2021, 23:51

De Franse politie heeft maandagavond een 28-jarige man aangehouden na de rellen in het stadion tijdens de wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille. De supporter van Nice bestormde met veel andere fans het veld nadat Dimitri Payet woedend reageerde omdat hij bekogeld werd. Het gooide olie op het vuur bij de Franse supporters.

De 28-jarige Fransman werd aangehouden in Mandelieu-la-Napoule en is in voorlopige hechtenis genomen wegens het uitdelen van klappen aan spelers van Olympique Marseille. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de politie nog meer supporters gaat arresteren. Diverse fans misdroegen zich, waardoor het duel na 75 minuten werd gestaakt.

Lees ook: Supporters komen het veld op bij Nice - Marseille

Na 75 minuten spelen, met een 1-0 tussenstand op het scorebord, ging het volledig mis in Nice. De spelers van Marseille werden al de hele wedstrijd bekogeld met flesjes en andere attributen. Payet besloot een grens te trekken en een flesje terug in het publiek te gooien. Het leidde tot een ongekende escalatie op het veld, waardoor de wedstrijd niet uitgespeeld kon worden.

Het duel lag ruim anderhalf uur stil omdat de Ligue 1 en Nice het duel wilden hervatten, maar Marseille weigerde daar aan mee te werken. Komende woensdag moeten zij voor de tuchtcommissie van de bond verschijnen om hun kant van het verhaal te vertellen. De politie in Nice heeft in ieder geval alvast bepaald dat de tribunes minstens vier thuisduels leeg moeten blijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen