Ajax heeft nieuwe attractie: "Dit seizoen is hij ontploft"

24 augustus 2021 – Ajax heeft met Mohamed Daramy een nieuwe attractie in huis gehaald. De Amsterdammers maakten zondag melding van de komst van de Deens jeugdinternational, die voor een transfersom van maximaal dertien miljoen euro overkomt van FC Kopenhagen. John Steen Olsen, die in het verleden betrokken was bij de komst van onder anderen Zlatan Ibrahimovic en Christian Eriksen, dicht de kakelverse Ajax-aanwinst een grote toekomst toe.

Ajax heeft nieuwe attractie: "Dit seizoen is hij ontploft"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Daramy leek lang op weg naar Club Brugge, maar koos op het laatste moment voor een overgang naar Ajax. "Ik vind hem een fantastische speler, op deze jonge leeftijd al een van de beste spelers in de Superligaen. Hij is technisch goed en zijn snelheid is een groot wapen. Hij maakt veel loopacties in de diepte. Kortom, een jongen met veel kwaliteit. Anders hadden we hem ook niet gekocht natuurlijk", laat Olsen weten in De Telegraaf. "Wat ik altijd belangrijk vind, is dat het ook een sympathieke jongen met een goed karakter is. Ik ben heel trots dat er weer een speler vanuit Denemarken naar Ajax gaat."

Lees ookAjax-aanwinst Daramy is 'het grootste talent van Denemarken'

Niet alleen Olsen, maar ook de Nederlandse aanvaller Mart Lieder is onder de indruk van Daramy. De 31-jarige Lieder speelt al enkele jaren in Denemarken en heeft de Ajax-aanwinst dus van dichtbij meegemaakt. "Vorig seizoen kon je al zien dat hij een goede voetballer was, maar dit seizoen is hij met drie goals en drie assists echt ontploft", zegt hij. "Het mooie aan Daramy is dat hij als buitenspeler niet alleen naar binnenkomt en voor eigen succes gaat, maar meevoetballend sterk is. Hij levert naast doelpunten en assists ook voorassists."

Volgens Lieder is Daramy een echte 'Ajax-voetballer'. "Ik hoop dat hij zich snel aanpast en zijn goede spel uit Denemarken in Nederland doortrekt. Dat is natuurlijk altijd even afwachten. Mohammed Kudus domineerde de Deense competitie en vind ik een geweldige speler, maar hij heeft wat pech gehad met blessures", aldus de aanvaller. "Vanaf de linkerkant vind ik hem dit seizoen effectiever dan vorig jaar als rechtsbuiten. En als spits heb ik hem niet echt gezien. Maar ik begrijp dat hij op alle aanvallende posities uit de voeten kan."

Flemming Povlsen, voormalig speler van PSV, denkt dat Daramy een geweldige stap maakt. Wel plaatst hij een kanttekening bij de transfersom van dertien miljoen euro. "Ik vind 13 miljoen euro wel erg veel geld voor Daramy. Normaal betaal je zulke bedragen voor een speler die international is en al veel internationale ervaring heeft, en niet voor een talent dat nog niet veel bewezen heeft", aldus Povlsen, die denkt dat voormalig Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana wat verder is dan Daramy. "Hij is de snelste speler die ik ken, zo enorm explosief. Die is op snelheid niet te verslaan. En daarnaast heeft Sulemana zich al veel meer als doelpuntenmaker bewezen dan Daramy. Dat is dan weer een speler met meer oog voor ploeggenoten, die veel assists en passes geeft."

Reacties

Ajax

gerelateerd