Fer vertrekt opnieuw uit de Kuip: "Dit voelde als thuiskomen"

24 augustus 2021 – Leroy Fer heeft na twee seizoenen de deur van de Kuip weer achter zich dichtgetrokken. Feyenoord bevestigde de transfer van de middenvelder dinsdagmiddag nadat het nieuws vanuit Turkije eerder al was doorgekomen. Fer verkast naar Alanyaspor en neemt op de clubwebsite afscheid van 'zijn' Feyenoord.

Fer vertrekt opnieuw uit de Kuip: "Dit voelde als thuiskomen"

"Mijn terugkeer naar Feyenoord twee jaar geleden voelde als thuiskomen", laat Fer weten na bekendmaking van zijn vertrek. "Zeker omdat de club en de supporters mij toen weer met open armen hebben ontvangen. Daar ben ik heel blij mee en iedereen dankbaar voor. Ik ga iedereen enorm missen. Ik wens Feyenoord het beste en blijf jullie zeker volgen."

Ook technisch directeur Frank Arnesen is blij met de afronding van deze stap. "Leroy wilde door de verwachting dat hij dit seizoen bij Feyenoord minder aan spelen toe zou komen en de fase van zijn carrière waar hij nu in zit graag nog een stap maken. Met de interesse van Alanyaspor deed die mogelijkheid zich voor hem voor. We zijn Leroy dankbaar voor wat hij zowel binnen als buiten de lijnen voor de club heeft betekend en wensen hem heel veel succes."

Fer heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Alanyaspor. De afgelopen twee voetbaljaren was hij terug bij Feyenoord en eerder stond hij onder contract bij FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City. De rechtspoot begon zijn loopbaan ook bij Feyenoord, waar hij tussen 2007 en 2011 al deel uitmaakte van de hoofdmacht.

Feyenoord

gerelateerd