Dit is de opstelling van PSV in Champions League tegen Benfica

24 augustus 2021, 19:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-trainer Roger Schmidt heeft geen verrassingen doorgevoerd voor de cruciale wedstrijd tegen Benfica in de voorronde van de Champions League. Nadat hij tegen SC Cambuur flink rouleerde afgelopen weekend in de Eredivisie, kiest de oefenmeester voor dezelfde elf als in Portugal. Alleen Davy Pröpper ontbreekt in de wedstrijdselectie, terwijl Noni Madueke zoals verwacht weer fit is.

De afwezigheid van Pröpper zou te maken hebben met een lichte bessure voor de middenvelder, die bij het heenduel (2-1 verlies) na een uur in de ploeg kwam voor aanvoerder Marco van Ginkel. De captain vormt vandaag (dinsdag) opnieuw het blok op het middenveld met Ibrahim Sangaré, met Mario Götze vlak daarvoor. Madueke, die lichte klachten overhield aan het treffen met SC Cambuur, Cody Gakpo en Eran Zahavi zijn de aanvallers van de Eindhovenaren.

Achterin krijgt Phillipp Mwene de voorkeur boven Jordan Teze, die op de bank begint. Olivier Boscagli houdt Armando Obispo opnieuw op de bank en André Ramalho en Philipp Max zijn de andere twee inmiddels bekende schakels in de achterhoede van Schmidt. Joël Drommel verdedigt het doel in de return van de play-offs van de Champions League.

Bij een zege kan PSV op drie manieren de zilvervloot binnenhalen: allereerst financieel, als er zo'n veertig miljoen euro op het spel staat. Maar ook sportief kan het de zilvervloot binnenhalen met zeker zes wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, het hoogste niveau in Europa. Tot slot de zilvervloot wat betreft de UEFA-coëfficiënten: plaatsing voor de groepsfase van het miljardenbal levert een forse bonus op.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Madueke, Götze, Gakpo,  Zahavi

Opstelling Benfica: Vlachodimos, Gilberto, Otamendi, Lucas, Morato, Grimaldo, Weigl, João Mário, Taarabt, Rafa e Yaremchuk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen