PSV bijt zich stuk op tien Portugezen en mist Champions League

24 augustus 2021, 22:59   Bijgewerkt: 24 augustus 2021, 23:06

PSV heeft zich stukgelopen op de tien man van Benfica in de laatste voorronde van de Champions League (0-0). Vanaf de dertigste minuut speelden ze met een man meer, maar ze konden het verschil niet maken. Zelfs voor open doel werd er niet gescoord door Eran Zahavi. Het betekent voor PSV dat ze zich moeten neerleggen bij het mislopen van de Champions league en in de groepsfase van de Europa League gaan uitkomen.

Het was erop of eronder voor PSV na de nederlaag in Portugal vorige week (2-1). Voor een plekje in de groepsfase van de Champions League moest er gewonnen worden, of in ieder geval op gelijke hoogte worden gekomen. Roger Schmidt gaf van tevoren aan dat PSV Benfica pijn moest doen in de omschakeling. In de openingsfase probeerden ze een aantal keer de buitenspelers Cody Gakpo en Noni Madueke te lanceren, maar dit leverde niet de gewenste kansen op. Wel kreeg PSV snel het overhand op het veld, nadat Lucas Veríssimo tot tweemaal toe in de fout ging tijdens een duel met Gakpo en met rood kon vertrekken.

Waar PSV voor de rust op weg leek naar de 1-0 hadden ze in de tweede helft meer moeite met het taaie en verdedigende Benfica. De Portugezen bleven met een man minder eigenlijk gewoon heel eenvoudig overeind tegen de elf van PSV. Na een uur kwam er toch een opleving die een treffer moest opleveren. De grootste kans was voor Eran Zahavi. Gakpo legde de bal af op zijn spits en versloeg daarmee al de keeper. Toch kreeg Zahavi het voor elkaar om de bal snoeihard tegen de lat te schieten.

Derhalve is het PSV niet gelukt om de groepsfase van de Champions League te behalen en loopt het niet alleen sportieve ambities mis, maar ook een paar tientallen miljoenen euro's die voor het oprapen lagen in het miljardenbal. Nu moeten de Eindhovenaren zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Europa League.

Opstellingen en beoordelingen

PSV: Joël Drommel 6, Phillipp Mwene 4.5 (89' Ryan Thomas -), André Ramalho 6.5, Olivier Boscagli 7 (70' Armando Obispo 6), Philipp Max 6 (89' Jordan Teze -), Ibrahim Sangaré 5.5, Mario Götze 6.5, Marco van Ginkel 6 (70' Bruma 5), Noni Madueke 5 (70' Yorbe Vertessen 5), Eran Zahavi 4, Cody Gakpo 7

Man of the Match: Cody Gakpo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen