Feyenoord financieel blij met Conference League, troost voor PSV

25 augustus 2021 – Niet alleen sportief en voor de UEFA-coëfficiënten speelt Feyenoord donderdagavond een cruciale return in de voorronde van de Conference League. Ook financieel zou plaatsing voor de groepsfase van het hoofdtoernooi uitstekend nieuws zijn voor de Rotterdammers. In dat kader kwam er voor PSV nog een schrale troost na de uitschakeling in de Champions League. 

Feyenoord financieel blij met Conference League, troost voor PSV

Dat schrijft het Algemeen Dagblad over de situatie van Feyenoord. In vergelijking met de Champions- (15,64 miljoen) en Europa League (3,63) is de startpremie weliswaar vele malen lager in het derde Europese toernooi, toch is dat voor Feyenoord 'echt een fors bedrag', zo schrijft de ochtendkrant. Bovendien kan het bedrag nog oplopen: elke zege levert 500.000 euro op vanaf de groepsfase en een remise 166.000 euro.

Daarnaast kan Feyenoord, mits het na de groepsfase de volgende ronde haalt van de Conference League, met 32 andere clubs nog eens 23,5 miljoen euro verdelen. Met een 5-0 voorsprong tegen IF Elfsborg zal dat niet meer misgaan en kan het ook voorzichtig kijken naar wat andere ploegen doen. 'Feyenoord heeft nog een kans om zelfs in pot 1 te belanden vrijdag bij de loting. Een kleine kans, want als bijvoorbeeld Tottenham zich plaatst voor de poulefase, zakt de club naar pot 2', schrijft het AD. Dan kan het spelen tegen onder andere de Spurs, AS Roma en bijvoorbeeld FC Kopenhagen.

Schrale troost voor PSV
Waar Feyenoord blij is met het startkapitaal van de Conference League, zal PSV enorm balen dat het genoegen moet nemen met het bedrag dat aan de Europa League gekoppeld zit. Een schrale troost voor de Eindhovenaren is dat het nog een klein bonusje mag bijschrijven ten opzichte van andere jaren als het in de laatste voorronde misging.

Door een nieuwe regel, nota bene ingevoerd door Ajax-directeur Edwin van der Sar als lid van de European Club Association (ECA), krijgt de verliezer van de play-offs in de voorronde van het miljardenbal een eenmalige bonus van vijf miljoen euro. Voorheen was dat bedrag slechts twee miljoen euro en kreeg de winnaar nog eens drie. Omdat in dit geval Benfica een sowieso flinke bonus krijgt met plaatsing voor de groepsfase, werden de financiële verhoudingen in de regelgeving anders.

Feyenoord

gerelateerd