'Verraden Moriba vindt situatie onomkeerbaar bij FC Barcelona'

25 augustus 2021, 11:22

De toekomst van Ilaix Moriba (18) lijkt definitief niet meer te liggen bij FC Barcelona. Nadat het talent weigerde om bij te tekenen, werd hij teruggezet naar het tweede elftal en vervolgens ook nog openlijk beledigd om zijn keuzes. Daardoor zou hij de situatie als onomkeerbaar beschouwen en is een vertrek vrijwel zeker.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. De financiële standpunten van beide partijen lagen ook al ver uit elkaar en door de escalatie op de wijze waarop het naar buiten is gekomen, komt er vermoedelijk geen akkoord meer tussen beide partijen. RB Leipzig werd eerder al genoemd als potentiële nieuwe werkgever, ook Chelsea heeft belangstelling.

De Catalaanse grootmacht vraagt ondanks het aflopende contract in 2021 liefst twintig miljoen euro voor Moriba. Komt dat niet op tafel, dan heeft de club besloten dat hij gewoon een jaar op de tribune zal moeten zitten en helemaal niet meer mag spelen voor de club. Voor trainer Ronald Koeman is het een domper: juist zijn bezetting op het middenveld is erg karig, mede door de afzegging van Georginio Wijnaldum afgelopen zomer.

Het management van Moriba ontkent overigens de aantijgingen dat hij voor het geld zou gaan ook stelling. Het talent zou bij de vorige contractonderhandelingen al anderhalf miljoen euro hebben laten zitten omdat FC Barcelona 'de club van zijn leven' zou zijn. Daardoor voelen ze zich verraden door de nieuwe berichtgeving rondom zijn persoon. Ook is er slechts één aanbieding gedaan vanuit de club en werden de onderhandelingen daarna al gestaakt.

Lees ookMoriba reageert op Koeman-sneer; topclubs op het vinkentouw

RB Leipzig zou een aanbieding hebben gedaan van zes miljoen euro, maar die werd resoluut afgewezen door de Catalanen. Leipzig gaat in elk geval geen twintig miljoen euro op tafel leggen en hoewel Chelsea dat wel zou kunnen, is de verwachting niet dat ze dat gaan betalen, ondanks dat ze hem al enkele jaren volgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen