'Zéér opmerkelijk: Barcelona maakt u-turn en houdt Umtiti'

25 augustus 2021, 13:03

FC Barcelona heeft in de afgelopen maanden hemel en aarde bewogen om Samuel Umtiti kwijt te raken. Toch was er bijzonder weinig belangstelling voor de overbodige Franse verdediger, die door Ronald Koeman bewust buiten de wedstrijdselecties werd gehouden. Opmerkelijk genoeg zou nu toch definitief besloten zijn om hem te houden.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans, met de boodschap dat het besluit ook 'definitief' is. Dat is zeer bijzonder, omdat FC Barcelona hem eerder nog een ontslagvoorstel stuurde per post. De club wilde het contract ontbinden, maar daaraan weigerde Umtiti mee te werken. Dat is niet geheel verrassend, aangezien hij tot zijn contract afloopt in 2023 nog 35 miljoen euro aan salaris tegemoet kan zien.

Ook werd de achterhoedespeler bij diverse clubs aangeboden en onder andere Benfica en Olympique Lyon zouden sluimerende belangstelling hebben gehad, maar tot een serieus voorstel kwam het nooit. FC Barcelona had willen meewerken aan een transfervrije overgang, maar zelfs dat lukte niet. Dat Koeman hem net als Miralem Pjanic negeerde voor de wedstrijdselecties, deed daar niets aan af.

Lees ook'Barça is houding Umtiti zat en dreigt met beëindiging contract'

Daardoor heeft de club besloten om Umtiti toch te houden. De beslissing werd gemaakt na overleg met Joan Laporta, Rafa Yuste en technisch directeur Mateu Alemany. De linkspoot krijgt de kans om zich opnieuw te laten zien, helemaal omdat Clement Lenglet de enige linkspoot is centraal achterin. Financieel slecht nieuws voor de club, maar wellicht wil Umtiti nu wel loon inleveren. Hij werd in een oefenwedstrijd door zijn eigen fans uitgefloten omdat hij niets wilde inleveren en niet wilde verkassen: dat scenario dreigt anders weer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen