Transfer Ronaldo weer stapje dichterbij: Kane blijft bij Spurs

25 augustus 2021 – De transfer van Cristiano Ronaldo (36) naar Manchester City is weer een klein beetje dichterbij. De aanvaller van Juventus heeft namelijk te horen gekregen dat Tottenham Hotspur-aanvaller Harry Kane zeker in Londen blijft voetballen dit seizoen. Toch is er voor een overgang van de Portugees naar de Premier League ook nog heel veel werk te verzetten.

Transfer Ronaldo weer stapje dichterbij: Kane blijft bij Spurs

Transferspecialist Fabrizio Romano schrijft woensdagmiddag dat een overgang van Kane naar Manchester City, ondanks een bod van 150 (!) miljoen euro, nog altijd heel onaannemelijk is en voorzitter Daniel Levy alle biedingen afwijst. Kane zou nog altijd het liefst de overstap wel maken en hoopt dat er alsnog een doorbraak komt, maar hij respecteert het standpunt van de Spurs ook. Via zijn Twitteraccount heeft Kane na die berichtgeving echter laten weten dat hij 100% zeker bij Tottenham Hotspur blijft deze zomer. 'Ik zal deze zomer bij Tottenham blijven en zal me 100% focussen op het helpen van het team om succes te behalen', schreef hij. 

En dat was een van de voorwaarden voor een mogelijke transfer van Cristiano Ronaldo naar The Citizens: dat de deal met Kane níet rondkomt. PSG heeft volgens Sky Sports momenteel geen concrete interesse getoond in Ronaldo, volgens zaakwaarnemer Jorge Mendes is de deal naar City ook gecompliceerd. Juventus zou de aanvaller namelijk het liefst behouden en in Manchester is men nog altijd niet van plan om een transfersom te betalen.

Lees ook'Ronaldo spreekt zich uit en wil naar Manchester City'

Eerder al lekte uit dat de Oude Dame zo'n 25 miljoen euro verlangt voor de diensten van Ronaldo, wiens contract in 2022 afloopt. L'Équipe maakte woensdagochtend ook melding van een mogelijke gang naar City: zelf wil Ronaldo in elk geval duidelijk verkassen. Tuttosport kwam met de suggestie dat vanuit het Manchester-kamp een ruildeal met Gabriel Jesus geopperd zou zijn. Of Juventus daar ook in geïnteresseerd is, is maar zeer de vraag. 

Overigens kwam Ronaldo woensdagochtend in Italië ook weer groots in het nieuws, omdat hij de training van Juventus voortijdig moest verlaten. Hij liep een blessure op aan zijn arm en is een serieus vraagteken voor het duel met Empoli komend weekend. Diverse media linkten de kwetsuur en het uitvallen van Ronaldo aan de geruchtenstroom rondom zijn persoon, maar daarvan is vooralsnog niets bevestigd. Premier League

gerelateerd