'Transfervrije Zivkovic kan terugkeren in de Eredivisie'

25 augustus 2021 – Richairo Zivkovic keert mogelijk spoedig terug in de Eredivisie. De inmiddels 24-jarige aanvaller is transfervrij na zijn vertrek Changchun Yatai en heeft aanbiedingen van PEC Zwolle en sc Heerenveen op zak. Ook kan hij naar het buitenland, want Rode Ster Belgrado heeft eveneens belangstelling.

'Transfervrije Zivkovic kan terugkeren in de Eredivisie'

Dat schrijft Voetbal International althans, terwijl de Leeuwarder Courant de Friese belangstelling bevestigt. De voormalig Ajax-spits voerde gesprekken met beide clubs in de Eredivisie en had ook reeds contact met de Servische topclub. De verwachting is dat hij binnen enkele dagen een knoop doorhakt over waar zijn toekomst ligt.

In het Abe Lenstra Stadion zoeken ze een concurrent voor Henk Veerman, want er is geen alternatief voor de sterke spits. Eerder deed de Friese club een poging bij Kaj Sierhuis (Stade Reims), maar hij bleek onhaalbaar. PEC Zwolle heeft met Slobodan Tedic ook maar weinig opties voor de punt van de aanval: in Overijssel is speeltijd op voorhand realistischer voor de voorhoedespeler.

Lees ook: Zivkovic: "Ik ben allesbehalve een probleemjongen"

Zivkovic brak als jong talent door bij FC Groningen en verdiende een transfer naar Ajax, maar kon daar zijn grote belofte nooit vervullen. Bij onder andere KV Oostende, Willem II en FC Utrecht kwam het er ook niet uit en tussendoor vulde hij zijn zakken bij de Chinese club Changchun Yatai. Mogelijk keert Zivkovic dus terug in de Eredivisie voor wat vermoedelijk een van zijn laatste kansen op het hoogste niveau zal zijn.

Eredivisie

gerelateerd