PSG bevestigt vertrekwens Mbappé naar Real Madrid

25 augustus 2021, 15:22   Bijgewerkt: 25 augustus 2021, 18:15

Groot nieuws uit Parijs: Paris Saint-Germain's technisch directeur Leonardo heeft woensdag bevestigd dat Kylian Mbappé (22) naar Real Madrid wil vertrekken. Vooralsnog werden de eerste twee biedingen vanuit Spanje afgewezen, maar de club gaat niet voor een transfer liggen op voorwaarde dat het juiste bedrag op tafel komt.

Dat heeft Leonardo verteld in een groot interview met RMC Sport en Marca. "Mbappé wil naar Real Madrid. We hebben het eerste bod afgewezen, maar als het bod hoog genoeg is, zullen we hem niet tegenhouden", sprak de Braziliaan enigszins opvallende woorden. Daarmee wordt de interesse vanuit Madrid bevestigd en een zomerse overgang lijkt serieus tot de opties behoren.

PSG zou een bod van 160 miljoen euro hebben afgewezen, maar gedurende het voorstel zou Real Madrid al contact hebben gezocht met Mbappé. Vermoedelijk eerst ook zonder toestemming vanuit Frankrijk. "Dat is illegaal, want Mbappé heeft een contract bij ons en Real Madrid heeft contract opgenomen", zegt Leonardo flink te balen van de houding van De Koninklijke.

"Het lijkt een strategie om te proberen een 'nee' van ons te krijgen, te laten zien dat ze alles hebben geprobeerd en vervolgens een jaar te wachten om hem gratis te krijgen", denkt de technische man. Mbappé zou zo het signaal zijn gegeven dat ze hem in Madrid heel graag willen hebben, waardoor als hij transfervrij is ook daadwerkelijk voor Real – zijn jeugdliefde – kiest. "Maar hij heeft tegen ons altijd gezegd dat hij nooit gratis zal vertrekken bij PSG." 

Het bedrag voor een zomerse overgang is vooralsnog in elk geval lang niet hoog genoeg. "Real Madrid is met hun bod, dat inderdaad rond de 160 miljoen euro ligt, heel ver weg van wat wij willen hebben. Dat is zelfs nog altijd minder dan wij voor hem betaalden in 2017", weet Leonardo, die daarbij vergeet te vermelden dat het contract van de Fransman nog slechts een jaar doorloopt.

Lees ook'Spel op de wagen voor Mbappé: flink dilemma PSG'

Het liefst zou hij de ster ook houden bij PSG, waar hij samen kan spelen met onder anderen Lionel Messi en Neymar. "Wij hebben geen plannen om nog een keer met Real Madrid te praten. Het liefst verlengen we met hem, maar we laten hem sowieso niet gaan voor minder dan we hebben betaald. Mbappé heeft twee uitstekende aanbiedingen gekregen. We willen laten zien dat hij een belangrijke pion is in ons project. Het centrum, maar niet boven het project staat."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen