'Manchester City wil niet voldoen aan salariseisen Ronaldo'

25 augustus 2021 – Manchester City is niet bereid om aan de salariseisen van Cristiano Ronaldo te voldoen, zo weten enkele Italiaanse media woensdagmiddag te melden. De kampioen van Engeland zou zich hebben gemeld bij Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de 36-jarige aanvaller van Juventus, maar een deal is nog ver weg. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de tijdspanne waarin de transfer moet worden afgerond.

'Manchester City wil niet voldoen aan salariseisen Ronaldo'

Ronaldo heeft volgens L'Equipe zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City, zo werd dinsdag bekend. De Engelse grootmacht is volgens Italiaanse berichtgeving de enige club die zich heeft gemeld bij het management van de aanvaller. City heeft wel oren naar de komst van Ronaldo, maar dan moet de doelpuntenmachine wel water bij de wijn doen. De Engelsen willen het jaarsalaris dat de ster opstrijkt bij Juventus (rond de 31 miljoen euro) namelijk niet in zijn geheel overnemen.

Maar zelfs als Ronaldo en City een persoonlijk akkoord weten te bereiken, dan is het nog maar de vraag of de deal rondkomt. Juventus laat zijn ster namelijk niet zomaar gaan. De club uit Turijn verlangt naar verluidt een transfersom van dertig miljoen euro voor de aanvaller, die woensdagmorgen de training van Juventus staakte. Ronaldo had last van zijn rechterarm en zocht voortijdig de kleedkamer op.

Eerder op de dag kwam de overgang van Ronaldo naar City een klein stapje dichterbij. Harry Kane blijft namelijk naar alle waarschijnlijkheid bij Tottenham Hotspur, waardoor er bij The Citizens ruimte is voor de komst van een ander ster. Voor Ronaldo, City en Juventus wordt het hoe dan ook een race tegen de klok. De transfer moet namelijk uiterlijk dinsdag 23.59 uur worden afgerond.

Premier League

gerelateerd