Botman heeft na topseizoen opties in Engeland en Spanje

26 augustus 2021, 00:25

Sven Botman kan Lille OSC na één seizoen verlaten. De 21-jarige Nederlandse centrumverdediger staat volgens transferspecialist Fabrizio Romano in de nadrukkelijke belangstelling van Wolverhampton Wanderers, terwijl Sevilla eveneens in de race is. Bij beide clubs staat Botman bovenaan het lijstje.

Het is niet de eerste keer deze zomer dat Botman in verband wordt gebracht met een overgang naar de Premier League. Eerder werd de voormalig speler van Ajax en sc Heerenveen gelinkt aan West Ham United, Crystal Palace en Newcastle United, terwijl Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur de verrichtingen van de jeugdinternational ook nauwlettend in de gaten houden.

Botman maakte een seizoen geleden voor acht miljoen euro de overstap van Ajax naar Lille. Al snel ontpopte hij zich tot een van de beste verdedigers van de Franse competitie. Met Botman als vaste waarde in het hart van de verdediging verraste Lille afgelopen seizoen vriend en vijand door Paris Saint-Germain van de landstitel af te houden.

De goede prestaties van Botman zijn de Europese top niet ontgaan. Sevilla, dat uitkomt in de Champions League, is volgens Romano een van de clubs die het meest concreet is voor de verdediger. De Zuid-Spaanse pakt echter pas door voor Botman als Jules Koundé wordt verkocht. De Franse centrale verdediger zou al persoonlijk akkoord zijn met Chelsea. De clubs moeten nog wel overeenstemming bereiken over de transfervoorwaarden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen