Genadeloos Bayern haalt dubbele cijfers in Duitse beker

25 augustus 2021, 22:06

Bayern München heeft zich woensdagavond moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van de DFB-Pokal. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann was veel te sterk voor vijfdeklasser Bremer SV (0-12). Bij afwezigheid van Robert Lewandowski trok Eric Maxim Choupo-Moting met vier doelpunten en drie assists de kar bij Der Rekordmeister.

Niemand twijfelde er vooraf aan dat Bayern zich zou plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Het was in Bremen vooral de vraag met hoeveel doelpunten verschil de kampioen van Duitsland zou winnen. Snel werd duidelijk dat Bayern een grote uitslag zou neerzetten. Na 35 minuten leidde de ploeg van Nagelsmann al met 0-5. Choupo-Moting (hattrick), Jamal Musiala en Jan-Luca Warm (eigen doelpunt) zagen hun naam terug op het scorebord.

De score werd na rust verder opgevoerd. De debuterende Malik Tillman nam het zesde doelpunt van Bayern voor zijn rekening, waarna Musiala zijn tweede van de avond maakte. Daar bleef het niet bij. Leroy Sané en Mickaël Cuisance deden ook een duit in het zakje, waarna Choupo-Moting voor de vierde keer trefzeker was. Bouna Sarr en Corentin Tolisso waren goed voor de elfde en twaalfde goal van de avond. Bij Bremer werd Ugo-Mario Nobile een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd.

Bayern komt zaterdag weer in actie. Dan staat in de Bundesliga de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC op het programma. Met vier punten uit twee wedstrijden bezet Bayern de vierde plaats in de Duitse competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen