Ongelukkig eigen doelpunt verpest CL-droom Boadu en Monaco

25 augustus 2021, 23:36   Bijgewerkt: 26 augustus 2021, 00:00

Het is AS Monaco niet gelukt om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De club van Myron Boadu kwam woensdagavond net tekort tegen Shakhtar Donetsk. Een eigen doelpunt van Ruben Aguilar in de tweede helft van de verlenging brak de Monegasken op (2-2). Sheriff Tiraspol en Red Bull Salzburg gaan met Shakhtar mee de Champions League in.

Monaco wist wat het te doen stond na de 0-1 nederlaag van vorige week. In de jacht op de noodzakelijke overwinning was er geen basisplaats weggelegd voor Boadu. De van AZ overgekomen spits zag vorige week een heldenrol in rook opgaan. Als invaller was hij dicht bij de gelijkmaker tegen Shakhtar, maar zijn inzet eindigde op de paal. Het was het eerste doelpunt van Boadu in dienst van Monaco geweest.

Zonder Boadu binnen de lijnen begon Monaco sterk aan de return in Charkov. Kevin Volland loste na een kwartier een schot op doel, dat door doelman Andriy Pyatov voor de voeten van Wissam Ben Yedder bokste. Voor de concurrent van Boadu was het vervolgens een koud kunstje om de score te openen. De Franse aanvaller met Tunesische roots was vlak voor rust opnieuw trefzeker. Op aangeven van Caio Henrique prikte Ben Yedder van dichtbij raak.

Met het maken van de 0-2 nam Monaco ook een voorsprong in het tweeluik. Shakhtar knokte zich echter terug tot 1-2 via Marlos en dwong zodoende een verlenging af. Monaco had de dubbel in de slotfase van de reguliere speeltijd nog in zijn voordeel kunnen beslissen, maar twee grote mogelijkheden waren niet besteed aan Volland. In de verlenging trok Shakhtar de wedstrijd naar zich toe. Een ongelukkig eigen doelpunt van Ruben Aguilar maakte het verschil. Boadu kreeg geen speeltijd van trainer Niko Kovac.

Dinamo Zagreb - Sheriff Tiraspol 0-0

Sheriff Tiraspol heeft zich als eerste Moldavische club geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de 3-0 zege van vorige week was een 0-0 gelijkspel tegen Dynamo Zagreb ruim voldoende om de klus te klaren. Sheriff Tiraspol zit bij de loting in Pot 4 en kan zodoende aan Ajax worden gekoppeld.

Brøndby IF - Red Bull Salzburg 1-2

Net als afgelopen seizoen is Red Bull Salzburg erin geslaagd om zich via de play-offs te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De 1-2 overwinning in Denemarken was ruimschoots voldoende na de 2-1 zege van vorige week. Spannend werd het geen moment in Brøndby, want de bezoekers uit Oostenrijk leidden al na tien minuten met 0-2.