Vernieuwd Roda wil eindelijk weer Europa in

27 juli 2006, 07:57

Roda JC hunkert naar succes. Vier seizoenen op rij hebben de ambitieuze Limburgers inmiddels naast Europees voetbal gegrepen en dat moet dit seizoen anders. Met een volledig nieuwe ploeg azen de mannen van trainer Huub Stevens op een UEFA Cup-ticket. "We gaan met veel strijd en passie een gooi doen naar een plek tussen plaats vijf en zeven."

Roda JC roerde zich, noodgedwongen, flink op de transfermarkt. De Kerkradenaren moesten versterking binnenhalen na het vertrek van Cziommer (AZ), Vicelich (RKC), Van Dijk (FC Utrecht), Sergio (Metalurg Donetsk), Brouwers, Colinet (beiden SC Paderborn) en doelman Kevin Begois (Helmond Sport). De fans zagen Vandamme (Roeselare), Bouchiba (FC Twente), De Jong (Helmond Sport), Agustien (gehuurd van AZ), Meeuwis (VVV Venlo) en de van Sparta Rotterdam afkomstige Belgen Van Tornhout en De Fauw naar Kerkrade komen.

Deze laatste twee voetbalden het afgelopen halfjaar samen in Rotterdam onder voormalig Roda JC-trainer Wiljan Vloet. "Wiljan zei dat ik moest tekenen bij Roda JC. Het is een warme familieclub. Ook FC Groningen wilde me hebben, maar Roda JC is een betere club en constanter dan Groningen, dat nu één keer succes heeft gehad," zo vertelt De Fauw. 

Zijn collega Dieter van Tornhout, ooit een veelbelovend talent bij Club Brugge, is verrast dat Roda JC bij hem aanklopte. Van Tornhout speelde het afgelopen halfjaar op Het Kasteel, maar kon geen potten breken. "Dat beeld wil ik kwijt. Ik scoorde niet veel omdat ik weinig wedstrijdritme had en ook het geluk niet aan mijn zijde had. Dat Roda JC me wilde hebben, streelt me. Ik merk dat ze er hier alles aan doen een hechte groep te smeden."

Een hechte groep is belangrijk voor de Kerkradenaren. Dat ziet ook de nieuwe aanvoerder, Jan-Paul Saeijs: "Samen hebben we lol en trainen we zeer fanatiek. Er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen, dus het is even wennen. Maar we zien dat het goede kant op gaat." De eerste oefenwedstrijden tegen SV Brunssum, Bergen-Mons, Germania Teveren en Sint-Truiden zitten erop en Roda JC is nog steeds ongeslagen. 

Echter, het spel is niet goed, er wordt nog veel gewisseld en voorin is er te weinig stootkracht. "Dat weten we. Iedereen krijgt een kans in de voorbereiding en het is nog aftasten hoe we iedereen gaan inzetten", zegt Stevens. De trainer eist in ieder geval passie en strijd op het veld. "Onze spelers op het veld moeten de door de fans zo graag gewilde 'koempelmentaliteit' laten zien. Dat houdt in veel strijd en passie. Ook moeten we in alle wedstrijden pressie spelen. Indien dat lukt moeten wij kunnen meestrijden tussen plek vijf en zeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen