Geen Ziyech en Mazraoui bij Marokko, NEC'er debuteert

26 augustus 2021 – Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn vrij tijdens de komende interlandperiode. Beiden hebben geen uitnodiging ontvangen voor de nationale ploeg van Marokko. Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft wel drie debutanten opgeroepen, waaronder Souffian El Karouani van NEC. Komende maand speelt Marokko WK-kwalificatieduels met Soedan en Guinee-Bissau.

Geen Ziyech en Mazraoui bij Marokko, NEC'er debuteert

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De absentie van Ziyech heeft mogelijk te maken met een boycot van de Premier League. Alle clubs staan geen internationals af aan landen die vanwege corona op de rode lijst staan in het Verenigd Koninkrijk. Als spelers zouden afreizen naar deze 'rode' landen, moeten zij bij hun terugkeer in Engeland een week in quarantaine.

Mazraoui is niet voor het eerst gepasseerd door Halilhodzic. De Ajacied zou niet door een deur kunnen met de bondscoach. Naast het El Karouani behoren Imran Louza (Nantes) en Youssef Maleh (Fiorentina) ook voor het eerst tot de selectie. Verder zijn onder meer Zakaria Aboukhlal en Sofyan Amrabat opgeroepen.

De duels met Soedan en Guinee-Bissau zijn voor Marokko de eerste twee wedstrijden in de groepsfase van de kwalificatiecampagne op weg naar het WK van 2022.

Eredivisie

gerelateerd