Beroep afgewezen: Van Bommel definitief uit Duitse beker

26 augustus 2021 – Het beroep van VfL Wolfsburg tegen de reglementaire uitschakeling in het toernooi om de DFB-Pokal is afgewezen, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Mark van Bommel was donderdag naar het hoofdkantoor van de Duitse voetbalbond in Frankfurt afgereisd in de hoop dat de straf zou worden teruggedraaid, maar zonder succes.

Beroep afgewezen: Van Bommel definitief uit Duitse beker

Wolfsburg is uit het Duitse bekertoernooi gezet omdat Van Bommel begin deze maand in de eerste ronde tegen Preussen-Münster één keer te vaak wisselde. In de verlenging paste de Nederlandse trainer een zesde wissel toe, terwijl clubs in de DFB-Pokal hoogstens vijf keer mogen wisselen. Van Bommel wisselde in de reguliere speeltijd Renato Steffen, Josuha Guilavogui en Lukas Nmecha. In de verlenging werden Jérôme Roussillon, Maxence Lacroix en Maximilian Philipp ook naar de kant gehaald.

Wolfsburg won het bekerduel met 1-3, maar de club werd na protest van Preussen-Münster gediskwalificeerd. De bekerzege werd door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond omgezet in een reglementaire 2-0 nederlaag. Van Bommel deed donderdag in Frankfurt zijn kant van het verhaal in de hoop dat de wedstrijd kon worden overgespeeld, maar de Duitse voetbalbond toonde zich niet coulant.

Zo strijdt Wolfsburg nog maar om twee in plaats van drie prijzen mee. De club van Van Bommel gaat na twee speelrondes aan kop in de Bundesliga. Vanaf 18.00 uur krijgt Wolfsburg te horen wie het treft in de groepsfase van de Champions League.

Eredivisie

gerelateerd